Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

İpek, engelleri muhteşem takılar ile aşıyor...

Görme engelli İpek takı tasarım kursunda muhteşem eserler yapıyor.

MANİSA- EĞİTİM 3.06.2023 18:09:00 1237 0
İpek, engelleri muhteşem takılar ile aşıyor...

 

Manisa’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Muradiye Yurdu’nda açılan sanat kursları öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine destek oluyor.

 Muradiye Yurdunda için açılan takı tasarım kursuna katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Bölümü 4. Sınıf öğrencisi görme engelli gencisi İpek Akduman, kurs öğretmeni Canan Başaran’ın destekleriyle Braille alfabesiyle yazdığı isimleri boncuklarla örerek takıya dönüştürdü. İpek görme engelli olmasına rağmen hayata olan yaşama olan sevinciyle birbirinden güzel ve bir o kadar da anlamlı eserler ortaya çıkararak herkese örnek oldu. Engel durumun onu sanattan uzaklaştırmadığını topluma gösterdi.

Muradiye Yurdu Müdürü Mehtap Şirin, “Bu sene yurdumuzda takı tasarım kursu açıldı. İpek Akduman da bu kurslara katıldı. Takı tasarım kursu hocamız Canan Hanım ile birlikte bir çalışma yapmaya başladılar. İpek kızımız Braille alfabesiyle isim yazdı. Canan hocamızda onları takılara dönüştürdü. İpek kızımız yaptıklarıyla topluma örnek olurken aynı zamanda en güzel mesajı verdi. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.