Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

İLKAY ŞİMŞEK:ESNAF KEPENK KAPATIYORSA, ÜLKE İFLAS ETMİŞ DEMEKTİR

Siyasetçi İlkay Şimşek, "TESK verilerine göre yılın ilk 8 ayında 71 bin 500 esnafımız kepenk kapatmış, eğer bu kadar esnaf kepenk kapattıysa bu ülkenin iflası anlamına gelir, böyle giderse çok daha kötü sonuçlar bizi bekliyor ded

MANİSA-GENEL 7.10.2023 11:57:00 1345 0
İLKAY ŞİMŞEK:ESNAF KEPENK KAPATIYORSA, ÜLKE İFLAS ETMİŞ DEMEKTİR

 


Toplumun her kesiminde hissedilen ekonomik sıkıntıyı değerlendiren siyasetçi İlkay Şimşek, "TESK verilerine göre bu yılın ilk 8 ayında 71 bin 500 esnafımız kepenk kapatmış, eğer bu kadar esnaf kepenk kapattıysa bu ülkenin iflası anlamına gelir, böyle giderse çok daha kötü sonuçlar bizi bekliyor demektir" dedi.


 

Son dönemde iyice artan ekonomik sıkıntıları ve yarattığı sosyal sorunları değerlendiren siyasetçi İlkay Şimşek, emeklilerin açlık sınırının altına, işçilerin yoksulluk sınırının dibine, üniversite öğrencilerinin işsizliğe ve başı boşluğa, kiracıların ise çadır yaşamına itildiği bir dönemde, vatandaşların ciddi anlamda travma yaşadığını söyledi. Bu toplumsal travmanın her geçen gün artan şiddet, cinnet, intihar gibi olaylardan rahatça anlaşıldığını, gazete ve televizyonların bu haberlerle dolup taştığını ifade eden İlkay Şimşek, "Ülkemiz artık her yönden iflas etmiştir" dedi. 

Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre; 2023’ün ilk 8 ayında kapanan dükkan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış göstermiş ve 71 bin 500 esnafımız kepenk kapatmıştır. 

 

2023 yılında her ay ortalama 8 bin 950 esnaf kepenk indirmiştir. Üstelik pandemi döneminden bu yana taşıdıkları borç yükünü hafifletemeyen KOBİ'lerin bankacılık sektörüne olan borçları da Temmuz ayı itibari ile 2 trilyon 868 milyar liraya yükselmiştir. Bankalara borçlu KOBİ sayısı Nisan ayında 4 milyon 588 bin olmuş, borcu takibe düşen KOBİ sayısı ise 330 bine ulaşmıştır. Bu veriler tamamen esnafların kurumsal yapısı olan TESK'e aittir. Uygulanan yüksek faiz, yüksek kur, vergi artışları, zamlar, kontrol edilemeyen işyeri kiraları, elektrik ve doğalgaz faturalarıyla katlanan işletme giderleri esnaf ve sanatkârı tüketmiş, iflasa sürüklemiştir. 

 

Bu durum ne yazık ki toplu iflaslarla devam edecektir. Ayakta kalan hiç bir esnaf durumuna sevinemeyecektir, çünkü vatandaşın düşen alım gücü de hesaba katıldığında onların da kaderi diğerleri gibi olacaktır. Eğer bir ülkede bu kadar çok sayıda esnaf kepenk kapatıyorsa, bu durum ülkenin de iflası anlamına gelir, böyle giderse çok daha kötü sonuçlar bizi bekliyor demektir."


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.