Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

İlkay Şimşek: "Yüzüncü yıl kutlamaları Gazze gerekçesiyle iptal edilemez"

İlkay Şimşek, "Gazze’de yaşananlar yüzüncü yıl kutlamalarının iptal gerekçesi olamaz, şenlik değil, kutlama yapacağız" dedi.

MANİSA-GENEL 25.10.2023 11:48:00 1568 0
İlkay Şimşek:

 

Cumhuriyet'in yüzüncü yılının büyük bir coşkuyla kutlanması gerektiğini söyleyen İlkay Şimşek, "Yüzlerce terör olayı yaşamış, binlerce şehit vermiş bir ülkeyiz, her şartta Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladık, Gazze’de yaşananlar yüzüncü yıl kutlamalarının iptal gerekçesi olamaz, şenlik değil, kutlama yapacağız" dedi.

Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilen Cumhuriyetin yüzüncü yıl kutlamaları toplumun her kesiminden tepki gördü. Cumhuriyet'in yüzüncü yılının büyük bir coşkuyla kutlanması gerektiğini söyleyen siyasetçi İlkay Şimşek de, "Yüzlerce terör olayı yaşamış, binlerce şehit vermiş bir ülkeyiz, her şartta Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladık, Gazze’de yaşananlar yüzüncü yıl kutlamalarının iptal gerekçesi olamaz, şenlik değil, kutlama yapacağız" diyerek tepkisini ifade etti. İlkay Şimşek, tepkisine şu sözlerle açıklık getirdi: “Türkiye 100. Yılı büyük bir coşkuyla kutlanmalıydı, iktidarın Gazze gerekçesiyle bu kutlamayı iptal etmesi anlaşılır bir şey değil, şenlik yapmıyoruz, bir ülkenin yüzüncü yılını kutluyoruz. İktidarın tutumunun yanında muhalefetin buna öncülük etmemesi de ayrıca tuhaf.”

“İLKOKUL ÇOCUĞU BİLE ANLAR”

Bugün ilkokulda okuyan çocukların bile; Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının 29 Ekim tarihinde TBMM’de ilan edildiğini, bugünün ülkemizin kuruluşunu temsil ettiğini, bu nedenle kutlanan bir gün olduğunu bildiğini söyleyen İlkay Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kaldı ki Türk milleti için önemi çok daha büyüktür, çünkü devlet yönetiminin halkın egemenliğine geçtiği gündür 29 Ekim. Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla sonuçlanan I. Dünya Savaşı’nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı döneminde Atatürk, yönetimin halkın egemenliğine dayanacağını söylemiş, bu doğrultuda İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebusan Meclisi’nin dağılması üzerine Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanmış ve yine bu tarihte meclisin kabul ettiği yasayla birlikte egemenliğin halka ait olduğu bildirilmişti. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen ve verdiği sözü yerine getiren Atatürk bugünü, Türk halkı tarafından yüzyıllarca kutlanacak bir bayram olarak kendisinden sonraki nesillere miras olarak bıraktı.”

GAZZE’DE YAŞANANLARI KINADI

İlkay Şimşek Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin olarak da şunları söyledi: “Gazze’deki zulmüne çocukları, kadınları, sivilleri ve hatta masumların bulunduğu hastaneleri bombalayarak devam eden İsrail’i milletçe kınıyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır. Bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı ortak tavır almaya davet ediyoruz. Savaşın derhal durdurulmasını, sivillerin koruma altına alınmasını ve uluslararası hukuka uygun olarak yapılacak müzakerelerle İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlığa adil bir çözüm bulunması çağrısında bulunuyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.