Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İLKAY ŞİMŞEK: YOK DENEN YOKSULLUK İNTİHAR ETTİRİYOR

Siyasetçi İlkay Şimşek, Türkiye'de yaşanan sosyal ve ekonomik sorunların insanları intihara sürüklüyor.

MANİSA-SEÇİM 21.11.2023 16:07:00 1232 0
İLKAY ŞİMŞEK: YOK DENEN YOKSULLUK İNTİHAR ETTİRİYOR

 

 

Siyasetçi İlkay Şimşek, Türkiye'de yaşanan sosyal ve ekonomik sorunların insanları intihara sürüklediği bir dönemde, "Aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok" demenin insanların aklıyla alay etmek olduğunu belirterek, "TÜİK verileri bile son 10 yılda 5 bin 712 yurttaşın geçim sıkıntısı sebebi ile intihar ettiğini söylüyor" dedi.

 

HABER MERKEZİ- Türkiye'de iktidarın yanlış politikaları nedeniyle yaşanan sosyal ve ekonomik sorunların artık çözümsüz hale geldiğini, bu nedenle köklü bir çözümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden siyasetçi İlkay Şimşek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Türkiye'de aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok" sözlerini değerlendiren İlkay Şimşek, bu açıklamanın insanların aklıyla alay etmek olduğunu söyledi. Vedat Işıkhan'ın iddiasıyla, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin birbirini tutmadığını ifade eden İlkay Şimşek, "TÜİK verileri bile son 10 yılda 5 bin 712 yurttaşın geçim sıkıntısı sebebi ile intihar ettiğini söylüyor, vatandaşlar her geçen gün enflasyonun altında eziliyor, alım gücü diye bir şey kalmadı, kimseye borçlanmadan onuruyla yaşamak isteyen insanlar canına kıyıyor" diyerek şunları söyledi: "İktidar ve ortaklarının yanlış politikaları toplumu ve insanlarımızı çaresizliğe itiyor. Ekonomik krizin derinleşmesi, kronik hale gelen işsizlik, içine düşülen yoksulluk intihar vakalarını da artırdı. Öyle ki, intihar oranlarındaki artış AKP’nin yarattığı sosyal ve ekonomik sorunların büyüklüğünün ve bu sorunlarla baş edemediğinin en açık göstergesidir. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çıkıp, "Türkiye'de aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok" diyor. Bu açık açık insanların aklıyla alay etmektir. Oysa Vedat Işıkhan'ın iddiasıyla TÜİK verileri bile birbirini tutmamaktadır. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre 2022’nin sonunda 300 yurttaş, 2002-2022 arasında ise 5 bin 712 yurttaş geçim sıkıntısı sebebi ile intihar etmiştir. Başkanlık Sistemi’nin geldiği 2018’den 2022’nin sonuna kadar ise bin 477 kişi geçim sıkıntısı gerekçesi ile intihar etmiştir. İntihar edenlerin dağılımına bakıldığında 2022’nin sonunda 635'inin yükseköğretim mezunu olduğu görülmektedir ve rakamlar yükseköğretim mezunlarındaki intiharın yüzde 334.93 arttığını ortaya koymaktadır. Bu sonuçlar gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını da ortaya koymaktadır. Var olan gerçekleri görmezden, duymazdan ve bilmezden gelenlere TÜİK'in yanı sıra TÜRK-İŞ’in verilerini de aktarmak isterim; buna göre 4 kişilik aile için açlık sınırı 13 bin 648 lira, yoksulluk sınırı ise 44 bin 573 liradır. Durum böyle iken, iktidar ve ortaklarına göre Türkiye’de aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan vatandaşların olmadığı düşüncesi algı operasyonundan başka bir şey değildir."


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.