Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

İLKAY ŞİMŞEK: MİLLETİ ASGARİ YAŞAMA MAHKUM ETTİLER

Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek, asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirdi.

MANİSA-GENEL 6.01.2024 16:27:00 1285 0
İLKAY ŞİMŞEK: MİLLETİ ASGARİ YAŞAMA MAHKUM ETTİLER

 

 

Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek, asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirerek, iktidarın ekonomik kaynakları bir avuç mutlu azınlığın emrine sunarken, işçiyi ve emekliyi asgari yaşama mahkum ettiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Her geçen gün artan hayat pahalılığının ve bunun aksine düşen alım gücünün iktidarın yanlış politikaları ve uygulamalarından kaynaklandığını söyleyen Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek, bu koşullarda asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zammı yetersiz bularak sert dille eleştirdi. İlkay Şimşek, "İktidar ekonomik kaynakları bir avuç mutlu azınlığın emrine sunarken, işçiyi ve emekliyi asgari yaşama mahkum ediyor" dedi. Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mevcut iktidar milletin ürettiği değerleri, halkın yarattığı ekonomik kaynakları, teşviklerle, ihalelerle, kamulaştırmalarla sermayenin emrine sunuyor, ama iş asgari ücretle yaşam mücadelesi veren vatandaşa gelince Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı başta olmak üzere tutarın ne kadar olacağını dert ediyor, bununla da yetinmeyip önerdikleri her tedbir, uyguladıkları her ekonomi politikası ile işçinin, köylünün, esnafın, emeklinin zaten sıkılmış kemerine yeni delikler açıyor. Şimdi de açıkladıkları açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan, sefalet düzeyindeki 17 bin 2 liralık asgari ücretle, milyonlarca işçi ve emekçinin aileleriyle birlikte geçinmesini istiyorlar. Şunu bilmelidirler ki, insanca yaşanacak, 4 kişilik ailenin ihtiyacını karşılayacak bir asgari ücret, yoksulluk sınırının üzerinde olmalıdır."

"EMEKLİNİN AKLIYLA OYNUYORLAR"

Sadece emekçi kesimin değil, emeklilerin de büyük bir gelir kaybına uğradığını belirten Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yaparsak biz yaparız diyenlerin neyi nasıl yaptığını bu millet görüyor, biliyor. Rakamlarla oynadıklarını, kaşıkla verip kepçeyle aldıklarını görmeyen, bilmeyen kaldı mı? Şimdi de emekli maaşlarına artış yapıyormuş gibi yaptılar, ama hiç bir şey yapmadılar. TÜİK 2023 enflasyonunu yüzde 64,77 açıklarken, ENAG yüzde 129,27 olarak açıkladı, yani TUİK'in enflasyonu ile ENAG'ın enflasyonu arasında yüzde 64.5 oranında fark oluştu. Memur ve emekli maaşları TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre belirlendiği için 20 milyonun üzerinde çalışan ve emekli, ENAG’ın rakamlarına göre yüzde 64.5 oranında gelir kaybına uğramış oldu. Rakamlarla oynamayı iyi bilen iktidar emeklilerin aklıyla oynamasın. Önce bu maaşla hangi emekli nasıl geçinir onu açıklasınlar. Gerçek şu ki, bu hayat pahalılığında emeklilere seyyanen zam yapılması gereklidir, şarttır."

"ESNAF KAN AĞLIYOR"

Esnafın yaşadığı sorunlara da değinen Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek şunları söyledi: "Esnafımız giderek yükselen enflasyon nedeniyle zor günler geçiriyor. Birçok esnaf dükkanını kapatmaya başladı. Esnafın maliyetlerinin artmasına paralel olarak satışları düşüyor, güçlükle ayakta kalabilenler de şartlar böyle devam ederse kepenk kapatacaktır. Temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarının sürekli yükselmesi, maliyetlerin artması, satışların düşmesi, esnafı iş yapamaz hale getirdi, yaşayamaz hale getirdi, bitirdi, peki bu konuda iktidar ne yapıyor, tabi ki koca bir hiç. Oysa acil tedbirler, önlemler alınmalı, kurtarıcı, destekleyici projeler hayata geçirilmeli. Yapılmıyor veya yapılamıyorsa bu iktidarın tükenmişliğinin belgesidir."


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.