İlhan Berk Şiir Ödülü Oğulcan Kütük’ün Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 2025 İlhan Berk Şiir Ödülü’nü, “Dimdik Bakma Rehberi” adlı eseriyle genç şair Oğulcan Kütük kazandı.

KÜLTÜR-SANAT 12.11.2025 17:06:46 258 0
İlhan Berk Şiir Ödülü Oğulcan Kütük’ün Oldu

                  (MHA)        Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat alanında hayata geçirdiği yeni bir gelenek niteliğindeki İlhan Berk Şiir Ödülü, bu yıl ilk kez sahiplerini buluyor. Türk şiirine yeni sesler kazandırmayı hedefleyen etkinlikte, Oğulcan Kütük, “Dimdik Bakma Rehberi” adlı kitabıyla 2025 İlhan Berk Şiir Ödülü’ne layık görüldü.

Ödülün seçici kurulu; Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Bedriye Aksakal, Tuğrul Keskin ve Gonca Özmen gibi Türk şiirinin önemli isimlerinden oluştu. Kurul, 10 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirdiği çevrimiçi toplantıda kararını oy birliğiyle aldı.

Kurulun gerekçesinde, Oğulcan Kütük’ün şiirinin yenilikçi dili ve güçlü sorgulayıcı yönü öne çıktı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Toplumsal-siyasal yıkımların ortasında dünyaya sorgulayıcı gözlerle bakan ve onu yeni zamanın diliyle yeniden var eden bir şiirle okurun ufkunu bin yıldır görmediği ruhuna çevirmeyi başardığı; ironi ile lirizmi şaşırtıcı biçimde buluşturduğu” belirtildi.

Ödül Töreni 18 Kasım’da
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat yaşamına kazandırdığı bu prestijli ödülün töreni, 18 Kasım Salı günü saat 18.00’de Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, tüm şiirseverleri törene davet ederek şu açıklamayı yaptı:
“Merhum Ferdi Başkanımızın başlattığı bu önemli etkinliği devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Usta şair İlhan Berk’in mirasını yaşatırken, genç şairlere destek olmaya ve edebiyat dünyasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay yaşamını yitirdi

CHP Akhisar Gençlik Kolları pazarda çorba ikram etti

Akhisar’da 11 Bin 750 Hapla Yakalanan 5 Kişi Tutuklandı

Baybatur’dan orman yangını sonrası 1000 fidan

Başkan Balaban Gülbahçe Mahallesi’nde vatandaşla buluştu

Büyükşehir’den 63 tarım kooperatifine 57 milyon destek

Refika–Mehmet Kayahan ASM ve 112 Acil hizmete açıldı

Bangsamoro Türk Eğitim Akademisi Üniversitesi Yükseliyor

  • Pazartesi 6.4 ° / 0 ° Güneşli
  • Salı 4.7 ° / -0.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 4.9 ° / -1.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.