İKSİR, MEMURA VE EMEKLİYE ZAMMI GERÇEK RAKAMLAR ÜZERİNDEN YAPIN

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, “Baskı altında komik rakamlar vermeye devam eden TÜİK rakamları yine düşük göstererek emeklinin, emekçinin hakkına girmeye devam ediyor."dedi.

MANİSA-GENEL 5.07.2023 11:26:00 1629 0
İKSİR, MEMURA VE EMEKLİYE ZAMMI GERÇEK RAKAMLAR ÜZERİNDEN YAPIN


TÜİK Haziran ayı enflasyonunu aylık yüzde 3,92, yıllık yüzde 38,21 olarak açıklarken, yılın ilk 6 aylık enflasyonu da yüzde 19,77 oldu. 

 

Bilim insanlarından oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise aylık enflasyonu yüzde 8,54, yıllık enflasyonu da yüzde 108,58 olarak hesapladı. 

İşçi, emekli ve emekçilerin ücret, aylık ve maaş artışlarındaki oran TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre belirlenirken, rakamların düşük gösterilmesi yine tepkilere neden oldu.  
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, “Baskı altında komik rakamlar vermeye devam eden TÜİK rakamları yine düşük göstererek emeklinin, emekçinin hakkına girmeye devam ediyor! Bu yapılan resmen milyonların ekmeğinden, sofrasından çalmaktır” dedi.


“İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİNİN SOFRASINDAN ÇALMAYIN!”


Her gün yeni bir zam haberine uyanıldığını söyleyen İksir, milyonların yaşadığı enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakamların çok üzerinde olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:
“Baskı altında komik rakamlar vermeye devam eden TÜİK rakamları yine düşük göstererek emeklinin, emekçinin hakkına girmeye devam ediyor! Bu yapılan resmen milyonların ekmeğinden, sofrasından çalmaktır . Oysa hayatın gerçeği bu değil! İktidarın enflasyonu ile vatandaşın enflasyonu bir değil. Önceden 100 liraya dolan bir pazar çantası şimdi 400 - 500 liraya anca doluyor. Bir kilo kıyma 350 liranın üzerinde satılıyor. Çaya, una, ekmeğe, makarnaya, benzine, mazota her şeye zam gelmeye devam ediyor. TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre maaş zammı alacak işçiler, memurlar ve emekliler büyük kayba uğrayacak. TÜİK rakamlarına göre milyonlara bu rakamlarla zam verilecek olması kabul edilemez. Milyonlarca insanın ekmeğiyle oynanmasın. Gerçek rakamlar üzerinden zamlar yapılsın, süslü TÜİK rakamları üzerinden değil! İşçi, memur ve emeklinin sofrasından çalınmamalı.”

Don Zararına Karşı Üreticiye Büyükşehir Desteği

Selendi’de Kent Lokantası ve Halk Mandıra Açıldı

MESO Genel Kurulunda Bahattin Akyüz Güven Tazeledi

Başkan Çetin Akın Çocukları Hediyelerle Sevindirdi

İl Sağlık Müdürü Zeren, Manisa’da sağlık hizmetlerinin nabzını tuttu

Başkan Şimşek 67 mahallenin nabzını tuttu

Başkan Balaban Muradiye’de altyapı çalışmalarını inceledi

Başevirgen’den GSS primi ve emekli zammı tepkisi

  • Cuma -3.5 ° / -11.1 ° false
  • Cumartesi -3.8 ° / -10.8 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Pazar -1.6 ° / -4.9 ° Hafif dondurucu yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.