Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

İKSİR, MEMURA VE EMEKLİYE ZAMMI GERÇEK RAKAMLAR ÜZERİNDEN YAPIN

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, “Baskı altında komik rakamlar vermeye devam eden TÜİK rakamları yine düşük göstererek emeklinin, emekçinin hakkına girmeye devam ediyor."dedi.

MANİSA-GENEL 5.07.2023 11:26:00 1162 0
İKSİR, MEMURA VE EMEKLİYE ZAMMI GERÇEK RAKAMLAR ÜZERİNDEN YAPIN


TÜİK Haziran ayı enflasyonunu aylık yüzde 3,92, yıllık yüzde 38,21 olarak açıklarken, yılın ilk 6 aylık enflasyonu da yüzde 19,77 oldu. 

 

Bilim insanlarından oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise aylık enflasyonu yüzde 8,54, yıllık enflasyonu da yüzde 108,58 olarak hesapladı. 

İşçi, emekli ve emekçilerin ücret, aylık ve maaş artışlarındaki oran TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre belirlenirken, rakamların düşük gösterilmesi yine tepkilere neden oldu.  
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, “Baskı altında komik rakamlar vermeye devam eden TÜİK rakamları yine düşük göstererek emeklinin, emekçinin hakkına girmeye devam ediyor! Bu yapılan resmen milyonların ekmeğinden, sofrasından çalmaktır” dedi.


“İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİNİN SOFRASINDAN ÇALMAYIN!”


Her gün yeni bir zam haberine uyanıldığını söyleyen İksir, milyonların yaşadığı enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakamların çok üzerinde olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:
“Baskı altında komik rakamlar vermeye devam eden TÜİK rakamları yine düşük göstererek emeklinin, emekçinin hakkına girmeye devam ediyor! Bu yapılan resmen milyonların ekmeğinden, sofrasından çalmaktır . Oysa hayatın gerçeği bu değil! İktidarın enflasyonu ile vatandaşın enflasyonu bir değil. Önceden 100 liraya dolan bir pazar çantası şimdi 400 - 500 liraya anca doluyor. Bir kilo kıyma 350 liranın üzerinde satılıyor. Çaya, una, ekmeğe, makarnaya, benzine, mazota her şeye zam gelmeye devam ediyor. TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre maaş zammı alacak işçiler, memurlar ve emekliler büyük kayba uğrayacak. TÜİK rakamlarına göre milyonlara bu rakamlarla zam verilecek olması kabul edilemez. Milyonlarca insanın ekmeğiyle oynanmasın. Gerçek rakamlar üzerinden zamlar yapılsın, süslü TÜİK rakamları üzerinden değil! İşçi, memur ve emeklinin sofrasından çalınmamalı.”


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.