HIDIRELLEZ'DE KORONA DİLEKLERE GİRDİ MASKELERDEN BEŞİK YAPTILAR

1

GÜNDEM 6.05.2020 18:14:04 1428 0
HIDIRELLEZ

Baharın gelişini müjdeleyen “Hıdırellez” dualar ve inanışlar çerçevesinde kutlanıyor. Manisa’da da vatandaşlar Spil Dağı eteklerinde bulunan ‘Hacet Dede Türbesi, Tezveren Dede’ gibi isimlerle bilinen alana akın etti. Bazıları kağıtlara yazdıkları dileklerini ağaçlara astı, bazıları da duvarlara taş yapıştırıp dilek diledi. Dilek dilemek için gelenler sosyal mesafe kurallarına da dikkat etti.

RENK RENK ÇİÇEK TOPLADILAR

Bu yıl Hıdırellez dileklerine koronavirüs salgını damga vurdu. Birçok kişi koronavirüs salgınının bitmesi için dilek diledi, çocuğu olsun isteyenler de maskelerden beşik yapıp astı. Baharın gelişini müjdeleyen hıdırellezde birçok kişi renk renk çiçekleri topladı, taç yaptı.

SALGININ BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ DİLEDİLER

Dilek dileyenlerden Deniz Gaberde de, salgının biran önce bitmesini istediğini belirterek, “Dilek diledik, her sene olduğu gibi geleneksel şeyi bozmadık. Her sene dilediğimiz dilekleri diledik. Buranın bir geleneği, her sene olduğu gibi Tezveren Dede diyoruz. Yani maskelerden bile beşikler yapmışlar insanlar diliyor. Korona bitsin dileği dileyen var mesela. Hem korona bitsin, hem herkesin gönlüne göre olsun her şey” diye konuştu.

antalya bayan escort

Prof. Dr. Akpınar: “Kadromuzu Barcelona Gibi Kurduk”

Manisa Derbisinde Gülen Taraf Nurlupınarspor

Gediz Taştı, Büyükşehir Mahsur Kalan 44 Vatandaşı Kurtardı

Ramazan Öncesi 22 Bin Sofraya Büyükşehir Dokunuşu

Başkan Balaban Seyitli’ye Kazandırılan Projeleri İnceledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Her Koşulda Vatandaşın Yanında

Bir Mahalle Daha Sağlıklı ve Kesintisiz İçme Suyuna Kavuşuyor

Başkan Dutlulu’dan Manisa’nın Geleceğine İki Vizyon İmza

  • Pazartesi 10.8 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 8.9 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9.1 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.