Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

HASAN TÜREKLİ ÖĞRENCİLERDEN SOKAKTA YAŞAYAN CAN DOSTLARI İÇİN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde Stajyer Felsefe Öğretmeni olan Aybike Usanmaz önderliğinde, 9-B sınıfı öğrencileriyle birlikte sokaktaki canlar adına toplumda bir farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

23.05.2023 15:13:00 1065 0
HASAN TÜREKLİ ÖĞRENCİLERDEN SOKAKTA YAŞAYAN  CAN DOSTLARI İÇİN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

 


 

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde Stajyer Felsefe Öğretmeni olan Aybike Usanmaz  önderliğinde,  dersine girdiği  9-B sınıfı öğrencileriyle birlikte sokaktaki canlar  adına  toplumda bir farkındalık oluşturmak  için harekete geçti. 

Katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğu bu etkinlikte, öğrencilerin ve öğretmen Aybike  Usanmaz ’in birlikte aldıkları mama ve  sularla Akgedik Toki Konutları Bölgesine  “can dostları” adına bir yolculuğu  başlatmış oldular. Aralarında yavru köpeklerin de olduğu 30’u aşkın sevimli dostlarını besleyip kovalara su doldurup iş birliği çerçevesinde mama ve su ihtiyaçlarını karşılamaları yanı sıra sevgiye de doyurdular.  
 

 
 

Öğretmen Aybike  Usanmaz bu projenin amacını ve önemini  şöyle anlattı;
 

“Sokakta birçok zorlukla mücadele etmeye  ve  yaşamını sürdürmeye çalışan can dostlarımız var. Bunlardan açlık, susuzluk ve en can alıcı ve üzücü kısmı da onlara karşı yapılan şiddet ve hor görmedir. Bizlerin nasıl yaşam hakkı varsa onlar da birer canlı olarak eşit bir şekilde yaşamaya sevmeye, sevilmeye ve barınmaya hakları vardır. “9-B Pati Hareketi”ni Akgedik Toki Konutları Bölgesinde yapmamızın sebebi ise şudur; yaklaşık 2 seneye yakın o bölgede oturmaktaydım. Her gün oradaki canları besler, tedaviye ihtiyacı olanlara bir şekilde yardım etmeye çalışırdım. Belki sayı veremem ama çok fazla sevgiye aç size muhtaç can olduğunu söyleyebilirim. Kimisi başka bölgelerden atılan canlar kimisi ise önce satın alıp sonra heves uğruna bir eşya gibi görüp atılan cins hayvanlar ne yazık ki.. Oraya adapte olmaları yaşamaya çalışmaları o kadar zor ki, bunları gördüm yaşadıkları acıyı hissettim. Açlıkla mücadele, sevgiye hasret kalmaları beni derinden yaralıyordu.  Belki bu sayede oradaki insanlara da örnek olur düşüncesiyle bu bölgede yapma kararı aldık. Buradan da özellikle  şunu söylemek isterim ki, bir can bakmanın sorumluluk  olduğunu, oyuncak değil can olduklarını ve satın almak yerine sahiplenmenin önemini vurgulamak isterim. bu etkinliği yapmamızın  amacı ise; canlarımız adına bir farkındalık yaratmak ve çevreye karşı hayvan  sevgisini  aşılamak, toplumu bilinçlendirmek ve duyarlılığı arttırmak. Onların da duyguları hatta bizden kat be kat daha güçlü duyuları olduğunu göstermek. Bu etkinlik sembolik olarak vicdanın ve

 

merhametin karşılığıdır. Sevgiyle yaklaşılan her canlı size sevgiyle bağlılık ve sadakatla gelir. Ben ve sevgili öğrencilerimiz “Bir kap mama bir kap su ve bolca sevgi hayat kurtarır.” sloganıyla çıktık. Umarız  herkese de örnek teşkil etmiştir pati hareketimiz. Buradan Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bozoğlu’na,  desteklerinden dolayı  ve  ayrıca okulun Türk Dili ve   Edebiyatı Öğretmeni olan Funda Berber’e bizlere eşlik ettiği ve yardımları için, başka bir okuldan gönüllü olan bir diğer Stajyer Felsefe Öğretmeni Büşra Othan’a ve Kültürpetshop’a teşekkür ederiz.” dedi.  
 

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi 9-B sınıfı öğrencileri ise  projede görev aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi ve projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.  
 


 


 


 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.