Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MEYVE ÜRETİMİ ARTTI

0

EKONOMİ 30.05.2020 17:52:45 999 0
MEYVE ÜRETİMİ ARTTI
Manisa ve ülke genelinde koronavirüse rağmen üretim artarken, meyve tüketimi arttı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında hükümetin aldığı kararla sokağa çıkma yasağından muaf olan üreticiler üretmeye devam etti.  Evden çıkmayan vatandaş meyve tüketimini artırdı. Üreticiler yağmur çamur demeden iç piyasanın talebini karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.  Bu yıl hasadın iyi olması üreticileri memnun etti.
Virüsün ilk çıktığı dönemlerin kiraz ve erik hasadına denk gelmesi nedeniyle tereddüt yaşadıklarını ancak halkın meyve yönelmesiyle bu sorunu aştıklarını kaydeden Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Suhip Kocagöbek, “2020 sezonunda koronavirüs salgınının çıkmasıyla beraber tereddüt ediyorduk. Yani bu malımızı nasıl pazarlayacağız, nasıl Pazar kurulacak mı kurulmayacak mı diye tereddüt ediyorduk. Allaha şükürler olsun halkımız da bu kapalı süreçte evde olduğu için daha çok meyve tükettiği için pazarımızda açık oldu. bu yıl hasat da çok iyi oldu. Piyasada çok çok iyi şartlarda hem ürünümüzü topluyoruz, hava malum yağmurlu olmasına rağmen çiftçimiz yine malını topluyor. Tüketici de malı tüketiyor. Vatandaşlarımız evde kaldığı sürece meyve tüketimi de arttı. Bölgemize has iklim yapısı nedeniyle yetişen kirazlarımızın, papaz eriklerimizin tadı çok güzel” dedi.  
Üreticinin mesaisinin sabah erkenden itibaren başladığını vurgulayan Kocagöbek, “Tarlalarımıza, bahçelerimize sabah 6’da giriyoruz. 3’e kadar devam ediyoruz. Hatta 2’şer saatte mesai yapıyoruz. Neden çünkü iç piyasanın meyve talebini karşılayamıyoruz. Bayram sürecinde de meyve tüketimi çok fazla oldu. Tüccarımızı, ihracatçımızda bu durumdan memnun görünüyor. Hem iç piyasaya ürün sunarken, hem de yurt dışında Avrupa’da, Çin’de, Uzakdoğu’da çok güzel bir piyasamız var” dedi.
Kiraz fiyatlarından bahseden Kocagöbek, “Kiraz fiyatlarımız 5 liradan başlıyor 35 liraya kadar devam ediyor. İhracat fiyatlarımız 20 ile 35 lira arası, iç piyasa kirazlarımızın fiyatları ise 5 liradan 20 liraya kadar çıkıyor” diye konuştu.  
 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.