Gördes İlçesi Orman Yangını

1

BÖLGE 30.09.2020 10:01:31 4306 0
Gördes İlçesi  Orman Yangını

Manisa Valiliği tarafından Gördes ilçesi ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı.

' İlimiz Gördes İlçesi Karayağcı Mahallesi batısı ile Kayacık Mahallesi arasındaki arazide 29.09.2020 günü saat 14:55 sıralarında orman yangını meydana gelmiştir.
Gördes İlçesinde meydana gelen orman yangınında, ekipler tarafından yangını söndürme çalışmalarına 1 uçak, 8 helikopter, 65 arazöz, 10 su tankeri, 10 dozer, ayrıca çevre ilçe ve işletmelerden 21 su tankeri ve 4 dozer olmak üzere  toplam 119 araç ile anında başlanılmıştır.
Yangında mahsur kalan 11 vatandaşımız ekipler tarafından kurtarılmış ve dumandan etkilenen 6 vatandaşımızdan 4’ü Gördes’te, 1’i Akhisar’da 1 tanesi de İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. 5 yaralımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ayrıca yangın bölgesinde Tereke Damları bölgesindeki çiftlikten 45 büyükbaş hayvan tahliyesi yapılmış olup, güvenli bölgeye sevk edilmektedir.
Yangın yaklaşık 50 hektar alana yayılmış olup, gece olması sebebiyle havadan söndürme çalışmalarına ara verilmiş olup karadan söndürme çalışmaları aralıksız devam etmektedir.
 
Kamuoyuna duyurulur Yaşar KARADENİ   Manisa Valisi' denildi.
 

Manisa FK’nın 2025-2026 Sezonu Fikstürü Belli Oldu

Akhisarlı Astsubay Fikret Mangura Şehit Oldu

Başkan Dutlulu Cemevi’nde Lokma Hayrına Katıldı

CHP’li Tahmilci’den Özgür Özel Soruşturmasına Sert Tepki

Manisa’da 24 Saatlik Uygulamada 20 Aranan Şahıs Yakalandı

Yunusemreli Judocular Avrupa Kupası’ndan Madalyayla Döndü

Manisa’da 2025’e Taral-Tanker Tesisleri Damga Vuruyor

Manisa’da Hal Denetimleri 7/24 Aralıksız Sürüyor

Anahtar Kelimeler: gordes-ilcesi-orman-yangini
  • Pazartesi 40.5 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Salı 41.2 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 40.8 ° / 20.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.