Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırıyor

Manisa’da Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırarak öğrencilerin kitaplarla buluşmasını sağlıyor.

MANİSA- EĞİTİM 3.06.2023 19:18:00 1232 0
Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırıyor

Manisa’da Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırarak öğrencilerin kitaplarla buluşmasını sağlıyor.

 

  7 yıl önce kütüphanesiz köy okulu kalmasın diyerek ‘Kitap Kumbaram’ Projesini başlatan Gönül Kovan Gürakan, bugün 14. Kütüphaneyi Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar Köyü İlk-Ortaokulu’na kazandırdı.  Gönül Öğretmen böylece Türkiye’nin her bölgesine kütüphane kazandırdı. Her açılan kütüphanede ortalama 4 bin kitap bulunuyor. Gönül öğretmene önce öğrenciler destek verdi, şimdi proje Türkiye geneline yayıldı. Türkiye genelinden öğretmenlerin oluşturduğu bir ekip de kitap toplamaya başladı. 
7 yıl önce hayata geçirdiğimiz ‘Kitap Kumbaram’ Projesi ile köy okullarımızdaki çocuklarımız kitaplarla buluşsun diye ihtiyaç sahibi okullarımıza kütüphaneler yapmaya başladık. Manisa’da başladığımız proje bugün Türkiye geneline yayıldı. Türkiye’nin birçok noktasından öğretmenler, öğrenciler projemize destek oluyor, kitap bağışında bulunuyor. öğretmenlerle ekip oluşturduk. Yeni kütüphaneler kazandırmak için çalışıyoruz. Açılışı yaptığımız her kütüphanede öğrencilerimiz kitapları okuduğunu görünce çok mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Soğukpınar Köyü İlk-Ortaokulu’nda gerçekleşen kütüphane açılışına Tutak İlçe Kaymakamı Enis Aslantatar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Necmi Karaoğlan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Aslantatar, Gönül Kovan Gürakan’a kazandırdığı kütüphane için teşekkür etti.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.