Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Futbolumuzun Değeri 2 Milyar Tl.’Yi Aştı

1

SPOR 18.10.2016 13:04:41 1080 0
Futbolumuzun Değeri 2 Milyar Tl.’Yi Aştı

Futbolun finansal değerlerinin büyümesiyle ‘şeffaflık’ kavramının giderek önem kazandığı belirtilen raporda kulüplerin en önemli gelir kalemleri ve öne çıkan rakamların yanı sıra Spor Toto Süper Lig’in finansal başarı öykülerine de yer verildi.
AVRUPA’DA EN BÜYÜK 6.LİG

Türk Sporuna finansmanın yanı sıra bilgi birikimi ile de büyük katkı sunan Aktif Bank, Türk Futbol Ekonomisinin mevcut durumunu değerlendiren Türkiye’nin en kapsamlı raporunu hazırladı. Eko Lig - Futbol Ekonomisi Raporu, Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer ve Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı’nın ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıyla basına açıklandı. Swissotel’de düzenlenen toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri ile çok sayıda kulüp temsilcisi de katıldı. Türk Futbolunun gelirlerini ve ekonomik haritasını gözler önüne seren rapora göre futbolumuzun değeri 2 milyar TL’yi aşmış durumda. Raporda ayrıca, Türk Futbolunun gelir yönünden Avrupa’nın en büyük 6. Ligi olduğu belirtilirken; futbolun en önemli üç ana gelir kaleminin yayın gelirleri, maç günü gelirleri ve ticari gelirler olduğu vurgulanıyor.
Rapora ilişkin görüşlerini aktaran Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, periyodik olarak hazırlanacak Eko Lig’ikalıcı ve aydınlatıcı bir kaynak olarak futbol dünyasının hizmetine sunduklarını söyledi. Sporda, özellikle de futbolda sürdürülebilir başarıların mali disiplin ve doğru finansal yönetim modelleriyle mümkün olabileceğinin altını çizen Sümer, “Sadece Türkiye’de değil, Avrupa genelinde kulüpler mali disiplin konusunda önlemler almak ve şeffaflık politikası geliştirmek durumunda. Bu süreçte kulüplerimize maddi katkının ötesinde bilgi desteği de sunarak yardımcı olmak istiyoruz.  Aktif Bank olarak Türkiye’de spor finansmanı alanında en gelişmiş ağa ve yatırım potansiyeline sahip olan kurum konumundayız. Bugüne kadar altyapı destekleri ve sponsorluk faaliyetleri ile sağladığımız katkı 150 milyon dolara ulaşıyor. Bununla birlikte spor finansmanı alanında çalışmalarını yürüttüğümüz çalışmalarla son 2 yıl içinde 14 spor kulübüne 1,5 milyar TL’ye yakın kaynak aktardık. Vodafone Arena da bu destekle hayata geçirilen yatırımlardan biri. Bu dönemde elde ettiğimiz bilgi birikimini değerlendirerek Türk futbolunun en kapsamlı ekonomik raporunu hazırladık” dedi.

SPOR SERVİSİ


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.