Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

FATİH ANADOLU LİSESİ’NDE ETWINNING PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Manisa Fatih Anadolu Lisesi'nde geçen sene olduğu gibi bu sene de eTwinning proje çalışmaları devam ediyor

MANİSA- EĞİTİM 4.04.2023 18:07:00 1355 0
FATİH ANADOLU LİSESİ’NDE ETWINNING PROJELERİ DEVAM EDİYOR

 

 

 

Manisa Fatih Anadolu Lisesi'nde geçen sene olduğu gibi bu sene de eTwinning proje çalışmaları devam ediyor . Bu kapsamda 2022-2023 Eğitim -Öğretim yılında dört proje çalışması yürütülüyor.

Tarih öğretmeni Cihat Gülseven ve Biyoloji öğretmeni Serpil Güzel’in danışmanlığında iki gurup halinde toplam 11 öğrencinin katıldığı “Yeşil Dünya,Mavi Deniz/Green World,Blue Sea” eTwinning projesinde Türkiye, İtalya ve Moldova’dan 12 öğretmen ve 14-18 yaş gurubunda 58 öğrenci yer alıyor.

Projede gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak, proje ortaklarıyla güncel çevre sorunlarının sebeplerini ve olası sonuçlarını değerlendirmek, bireylerin çevre sorunlarının ortaya çıkmasındaki rolünü hesaplamak, yerel ve küresel bağlamda proje ortaklarıyla çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik ortak çözüm önerilerinde bulunmak, öğrencilerin teknolojik ve Web 2.0 araçlarını kullanarak çalışmalarını yaygınlaştırmak projenin hedefleri arasında yer alıyor .

Tarih öğretmeni Cihat Gülseven’in danışmanlığında 5 öğrencinin katıldığı “Binalar Konuşuyor/Buildings are Talking” eTwinning projesinde Türkiye, İtalya ve Moldova’dan 8 öğretmen, 14-18 yaş aralığında toplam 44 öğrenci yer alıyor.

Öğrencilerin kültürel miras bilincini artırmak, öğrenme süreçlerinde sosyalleşmelerini gerçekleştirmek, tarih dersinde aktif öğrenme tekniklerini deneyimleyebilmelerini sağlamak, fotoğraf, mimarlık ve tarihe olan ilgilerini artırmak projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Tarih Öğretmeni Erva Coşkun danışmanlığında 17 öğrencinin katıldığı "Karbon Ayak İzi" projesinde ise Türkiye, Romanya ve Yunanistan'dan toplam 16 okul ve 14-18 yaş aralığında toplam 88 öğrenci yer almaktadır. Proje kapsamında bir bireyin, bir ülkenin veya bir kuruluşun sürdürdüğü faaliyetler sonucunda atmosfere saldığı sera gazlarının karbondioksit cinsinden karşılığı olan “karbon ayak izi” konusunda farkındalığı arttırıcı etkinlikler yürütülüyor.

Öğrencilerin küresel ısınma, karbon ayak izi belirleme ve önleme konularıyla ilgili bilinçlendirmek amaçlanmaktadır.

İngilizce öğretmeni Ayşe Nur Canuyar’ın danışmanlığında 10 öğrenciyle yürütülen “I dream a clean and wonderful world” adlı eTwinning projesi çevresel duyarlılık kazandırma amacıyla planlanmış bir projedir. Bu projede çevreci uygulamalara karşı farkındalık ve duyarlılık kazandırmak amaçlanıyor. Sera gazlarının çevreye etkisi, çevre kirliliği ve geri dönüşüm ile ilgili aktiviteler planlanıyor.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.