Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

FATİH TEKKE”SADECE ADALET BEKLİYORUZ”

1

SPOR 23.11.2017 19:17:21 1321 0
 FATİH TEKKE”SADECE ADALET BEKLİYORUZ”

 

 

GrandmedicaL Manisaspor Teknik Direktör Fatih Tekke, bu hafta oynanacak Adana Demirspor maçı öncesinde Billal Sebaihi’nin kırmızı kart, Hikmet Balioğlu’nın sarı kart cezalısı olduğunu, Atiemwen, Mustafa Sevgi ve Hüseyin Tok’un sakatlıklarının olduğunu ifade ederek,  “Ne kadar eksik olduğumuz değil ne kadar mücadele ettiğimiz önemlidir.” dedi.

 

Elazığspor maçında bekledikleri duygulu oyunu sergilediklerini ve birçok şeye rağmen karşılığını aldıklarını belirten Tekke, “Bu maç için özellikle hakem yönetimine değinmek istiyorum. Geçtiğimiz beş maçta hakem yönetimleri nedeniyle sıkıntılar yaşadık ve özellikle Elazığspor maçında hakemlerin verdiği kararlardan çok rahatsız oldum. Hakemlerin adil bir yönetim sergilediklerini düşünmüyorum. Hakemlerin performansının iyi olması lazım. Burada ciddi bir mücadele var ve bu mücadeleyi herkesin görmesi lazım. Bu mücadelede beklentim sadece adalet. Karşılaşmada istediğimiz seviyede duygulu bir maç oynadık. Bu duyguyu diğer maçlarda da tekrar etmeliyiz, bırakmamalıyız. Bu ligde oyun özellikle formatlarında futbola benzer bir şey oynandığından karşınıza ne çıkabileceği belli olmuyor. Bizim her zaman planlarımız var. Bazen bunu iyi uyguladık bazen iyi uygulayamadık. Belirli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Ama bu çok fazla bir mesafe değil. Beklentim en azından duyguyu ve duygulu oyunumuzu sürdürmek.” diye konuştu. 

 

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesi konusundaki soruya yönelik ise Fatih Tekke, şunları kaydetti: “Bizim orada canımız sıkılıyor, canımız çıkıyor ne yapayım, sitemler olabilir. Kendimi orada kontrol ediyorum. Maçın içerisinde o kadar absürt şeyler oluyor ki. Bu ilk defa olan bir şey değil. Gollerimiz verilmedi, puanlarımız gitti. Bu ligde bir gol yemek motivasyonu bozabiliyor. Oyuncu psikolojisi için çok önemli. Penaltımız verilmedi, kimi disiplin kurula sevk edeceğiz, nasıl olacak? Biz de hata yapıyoruz ama cidden gayri ahlaki bir tutum sergileniyorsa kim olursa olsun disiplin kuruluna sevk edilmeli. Ne yapmışım, bağırmışım. O kadar da bağırmaya hakkımız olsun. Kimseye hakaret ettiğimiz yok. Maçın dördüncü hakemini de kutluyorum. O konuda bize yardımcı oldu. Ama orada bir hakaret olmadı. Her hoca bağırabilir, bu önemli çünkü burada verdiğimiz emek önemli. Disiplin kuruluyla ilgili de pek bir şey bilmiyorum.”

 

Tekke, puan silme cezayla ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi: “Buraya gelmeden önce durumu, cezayı, puan silmeyi, iç sorunların bir kısmını bilerek sonuçta çözüm için, çözebiliriz diye ve takımın kalitesine olan güvenimizden geldik. Takımımız tabelada olan yerine yakışmıyor. Daha yukarılarda olması lazım benim takımımın. Bunu yapabiliriz. Evet zor bir karardı bizim için ama hayatımızın her döneminde zor kararlar aldık. Bugün için kazandık mı hep güzel şeylerden konuşuluyor ama şu anda güzel şeylerden konuşmuyoruz. Şu an burada ciddi bir mücadele var. O duyguyu biz yansıtmaya devam edeceğiz. Her antrenmanda yapıyoruz biz bunu, kontrol etmeye çalışıyoruz. Bizim istediğimiz birinden çok yardım değil, olması gereken herkese yapılan yapılsın yeter bizim için ama tabii ki üzücü.”

 

Basın mensuplarının, İsmail Haktan Odabaşı ve taraftar arasında yaşanan gerginlikle ilgili sorusuna yönelik Tekke, şu değerlendirmede bulundu: “Bu tip durumlar futbolun içinde olabilir. İsmail Haktan çok önemli oyuncularımızdan. Bu maçta da çok çok iyi oynadı. Hepimiz insanız, hata yapabiliyoruz. Ben özür diledim. Bunları büyütmeye çok gerek yok. Hata yaptığımız zaman özür dileriz. Bu takımın, bu camianın ihtiyacı olan ayakta durmayı sağlamak. Burası Manisa ve bu şehir çok güzel bir şehir. Bu takımın bu ligde kalması gerekiyor. Biz bunun için mücadele edeceğiz sonuna kadar ve biz inanıyoruz. Taraftar bu oyunun önemli bir parçasıdır. Tepkisi de önemlidir, sevgisi de önemlidir, desteği de önemlidir. Küçük bir sorun oldu, bu olabilir diyorum. O hata yapıldı, ben özür diledim. Birlikte hareket etmeliyiz.”

 

Devre sonu için bir puan hedefi olmadığını ve her maçı ayrı ayrı düşündüklerini kaydeden Tekke, “Biz maç maç gidiyoruz. Maç bitti, şuan ondan çok daha önemli bir maç var. Zorluk derecesi çok daha fazla olan bir maç var. Bu maçı da kazanmak zorundayız. İnşallah da kazanırız. İyi hazırlandık, beklentim aynı duyguyla oynamak. Özellikle mevkisel olarak bazı çalıştığımız önemli şeyleri sahaya yansıtabilirsek, karşılaşacağımızı düşündüğümüz şeylerin karşımıza çıkacağını düşünüyorum ve bunlar olursa inşallah, Allah nasip ederse bu olacak.” diye konuştu.

 

 GRANDMEDICAL MANİSASPOR BASIN

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.