Tarih: 27.03.2021 19:09
Etkinlik-Sen’de vali ve kaymakamlara ziyaret
Sendikanın üyelerinden faaliyet alanları olan düğün ve organizasyon işletmelerinde, mevzuat hükümlerince uygulanan tedbirler ve uyulması gereken kurallar konusunda iş birliği yapmak üzere taahhüt alındı. Koronavirüs salgını süresince sektörün yaşadığı zorluklar, ilgili mevzuat hükümlerine uygunluk açısından istişare ederek. Sendika İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, devletin halihazırda yürüttüğü denetimlere gerek kalmadan bu süreçte devlete yardımcı olabilmek amacıyla faaliyet alanlarındaki işletmelerde, kendi iç dinamikleri ile tedbirlerin ve uygulamaların aktif bir şekilde yapılması hususunda sorumluluk alacaklarını beyan ettiler.
Sendika İl Başkanı Yalçın Taşdemir, sektörün pandemi süreci döneminde daha güçlü bir yapı haline gelmek için tek çatı altında toplandıklarını kaydetti. Etkinlik sektörü işverenleri pandemide en çok mağdur olan sektör olduğunu vurgulayan Taşdemir, “Yılda 600 bin düğün, 1,5 milyon etkinliğin yapıldığı ülkemizde etkinlik sektörü koronavirüs sürecinden olumsuz etkilendi. Doğrudan ya da dolaylı olarak 66 farklı sektöre katkı sunan Sektör kendisini toparlayabilmek için etkinliklerin devam edeceği sağlıklı günlerin geri gelmesini bekliyoruz” dedi.
Etkinlik-Sen Manisa İl Başkanı Yalçın Taşdemir, etkinlik sektörü işverenleri olarak pandemi sürecinde belirsizliği, çaresizliği, sahipsizliği yaşadık ve bu sebeple en çok mağdur olan sektör olduklarını belirtti. Taşdemir, “Pandemide gördük ki etkinlik sektörünü her alanıyla bütünde birleştiren ve her parçasıyla işleyişini hem devletimize hem kamuoyuna anlatan bir mekanizma olmalıydı. Farklı şehirlerde farklı kültür mozaiğinde ama aynı sıkıntıları yaşayan işletmelerin bir araya gelmesi öncelikli ihtiyacımızdı. Sektörün gereklilikleri doğrultusunda meslektaşlarımızın her sıkıntısını çözüme kavuşturmak, iktisadi ve sosyal menfaatlerini korumak ve bütün resmî kurum ve kuruluşlar önünde meslektaşlarımızı temsil etmek için harekete geçtik ve Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikasını kurduk. Etkinlik sektörü pandemi sürecinde büyük bir kaos yaşadı. Kapora iadeleri, tarih ertelemeleri, oyun, dans olup olmayacağı, kişi sayısı belirsizliği, yemek servisi şekli ve problemleri, sadece 2 gün önceden bildirilen yasak ve tedbirler bizler için aşılması gereken problemlerdi. İşveren sendikamızı pandemi dönemi öncesinde kurmuş olsaydık etkinlik sektörünü kapsayan tüm meslek gruplarıyla birlikte meslek tanımlarımızı yapmış olup işleyişimizi doğru ifade edebilmiş olsaydık hem toplum sağlığı açısından hem sektörümüz açısından daha olumlu bir süreç yaşamış olabilirdik” diye konuştu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —