Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Eşref Apak ve Özlem Becerek'ten altın madalya

0

SPOR 9.05.2021 13:32:47 1240 0
Eşref Apak ve Özlem Becerek

 

 

 

Bu yıl pandemi nedeniyle gecikmeli olarak yapılan Avrupa Atmalar Kupası’nın ilk gününde çekiç atmada Eşref Apak, diskte ise Özlem Becerek şampiyonluğuna ulaştı. Emel Dereli ise gülle atmada Avrupa Kupası üçüncülüğünü kazandı.

Çekiç atmada beşinci Olimpiyat deneyimine hazırlanan Eşref Apak, 75.99’luk derecesiyle aldını zirveye yazdırdı. 4 kez dünya şampiyonluğu bulunan Polonyalı Pawel Fajdek ve eski Olimpiyat şampiyonu Krisztian Pars’ın da olduğu güçlü listede rakiplerini geride bırakan Eşref, kariyerinde ilk kez bu kupada altın madalya aldı.

Eşref, Avrupa Atmalar’da daha önce bir kez gümüş, bir kez de bronz madalya elde etme başarısı göstermişti. Aynı yarışmada yer alan bir başka Tokyo yolcusu Özkan Baltacı ise 72.98 ile müsabakayı yedinci sırada noktaladı.

Günün ilk sonuçlanan yarışmalarından biri olan U23 kadınlar disk atmada ise favori olarak gösterilen Özlem Becerek, 57.02’lik dereceyle kürsünün zirvesine çıktı. Türkiye U20 rekortmeni Özlem, yarışmayı en yakın rakibinin 1 metre 54 santimetre önünde kazanırken, kariyerine bir de Avrupa Kupası şampiyonluğu ekledi.

Kadınlar gülle atmada ise Emel Dereli, son beş sezon içindeki en iyi grafiğini çizerek bronz madalya aldı. Emel, 18.29’luk dereceyle üçüncü olurken, 18.50’lik Olimpiyat barajını geçemese de sıralamada şansını biraz daha yükseltti.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.