Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA İSTİYORLAR

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada "Eşit ve özgür bir dünyayı kuracağız" dedi.

MANİSA-GENEL 27.11.2022 10:04:00 961 0
EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA İSTİYORLAR

 

 

 

29 Ekim Kadınları Derneği '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle ülke genelindeki tüm şubelerinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda 'Kadına Yönelik Şiddete Dur De' temasıyla bir etkinlik düzenleyen Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan ve dernek üyeleri şehir merkezinde kartvizit dağıtarak farkındalık oluşturdu. Etkinliğe üyelerinin yanı sıra diğer sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden ve vatandaşlardan da destek geldi. Ayhan, Genel Başkan Av. Şenal Sarıhan imzasıyla yayınlanan açıklamayı da basın mensuplarıyla paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rafael Trujillo 1930 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde askeri darbeyle iktidarı ele geçirdi, 31 yıl sürecek olan bu darbe döneminde ülkede baskıcı bir rejim uyguladı, rejim karşıtı

olan muhalifler ağır baskılara maruz kaldılar, muhalefetin öncüleri arasında yer alan üç kızkardeş özellikle hedef alındılar, defalarca tutulandılar, mallarına el konuldu, bununla dayetinmediler, Mirabel Kardeşler 25 Kasım 1960 günü cezaevinde bulunan eşlerini ziyarettendönerken tecavüz edilerek ve dövülerek vahşice katledildiler. Her türlü baskı ve işkenceye karşın demokrasi ve insan hakları mücadelesindenvazgeçmeyen üç kız kardeşin örnek tavrı önce Latin Amerikalı ve Karayipli Kadınlar, dahasonra da 17 Aralık 1999 da Birleşmiş Milletler tarafından 'Kadına Yönelik ŞiddetinOrtadan kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele günü' olarak ilan edildi.

Mirabal Kardeşlerin yaşam öyküleri, demokrasi mücadelesi ile kadının insan hakları mücadelesinin iç içe oluşunun somut bir kanıtı olarak önümüzde duruyor. Kadına yönelik şiddet yaşamın her alanında cinsiyete dayalı olarak kadının fiziksel, cinsel ve psikolojik zarar görmesi, acı çekmesi, yaşamını yitirmesi ile sonuçlanıyor. Şiddet ister ev içinde, ister toplumda meydana gelsin, devletler önlem alınması ve bilinç yaratılması konusunda bütüncül politikalar geliştiremiyorsa yok edilemiyor. Bütün bu olumsuzlukları besleyen anlayışın erkek egemen anlayış olduğunu ve bu anlayışı siyasi iktidarın da taşıdığının bilinci içindeyiz, bu bilinçle kadınlar olarak kendi haklarımızı alabilmek için dün olduğu gibi bugün de hak mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Biz eşit ve özgür bir dünyayı kuracağız, bugünlerde ülkemizde konuk olan Minou Mirabal'ın deyimi ile yaşam hepimize 'İnatçı İyimserliği' öğretti". Biz kadınlar inatla iyimser olmaya ve kötülüğü yenmeye kararlıyız."

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR DÜNYA İSTİYORLAR
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.