Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Engelli vatandaş yeni akü isterken gözyaşlarını tutamadı

0

GÜNDEM 15.01.2018 17:34:58 1289 0
Engelli vatandaş yeni akü isterken gözyaşlarını tutamadı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde oturan ve 3 sene önce geçirdiği beyin felci sonrasında tekerlikli sandalyeye mahkûm olan Aytekin Eker, sadece engelli maaşı ile 3 tane çocuk okutmaya çalıştığını ama yetiremediğini, akülü arabasının aküsünün bittiği için 4 aydır her gün saatlerce arabasının aküsünü doldurmak için beklediğini soğukta beklemek zorunda kaldığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı ve yardım beklediğini söyledi.

“4 saatte doldurduğum akü 1 saatte bitiyor”

Geçirdiği felç sonrasında yürüme ve konuşma engeli oluşan Aytekin Eker,  akülü arabasıyla ilgili yaşadığı sorunu ve bu sorunun çözülmesi için yardım beklediğine dikkat çekerek şunları söyledi, “43 yaşındayım, evli ve 3 çocuk babasıyım. 2015 yılında beyin felci geçirdikten sonra engelli oldum ve akülü arabaya mahkûm hale geldim. Arabamın aküsü 4 ay önce bitti ama yeni akü alacak durumum yok. Manisa Büyükşehir Belediyesine dilekçe yazdım ama daha bir cevap gelmedi. Bu yüzden 4 aydır çarşı merkezine gelerek belediye şarj istasyonunda yaklaşık 4 saat arabamın şarj olmasını bekliyorum. Daha önceki aylarda havalar şimdi ki kadar soğuk değildi idare ediyordum ama şimdi havalar iyice soğudu. Her gün çarşıya geliyorum 4 saate yakın arabanın şarj olmasını bekledikten sonra yaklaşık yarım saatlik mesafede ki evime dönüyorum. Ama 4 saatte doldurduğum akü 1 saatte bitiyor. Her gün merkeze gelerek bu işlemi yapmak zorunda kalıyorum. Ben bu zorluktan artık kurtulmak istiyorum. Benim sesimi duysunlar. Arabama yeni bir akü istiyorum. 4 aydır her gün gelip gitmekten, saatlerce soğukta akünün dolmasını beklemekten bunaldım.”   

“Kınalı” can dostu oldu

“Allahtan can dostum köpeğim var da beni hiç yalnız bırakmıyor” diyen Eker köpeğine “Kınalı” adını verdiğini aktararak, “Onu sütle besleyip büyüttüm, 1 yaşına geldi şimdi ve bana can yoldaşı oldu.  Bana, bu köpeği sat kurtul bundan diyorlar. Ben nasıl satayım onu. Benim yanımda hiç ayrılmaz, benimle birlikte her yere gelir. Evde canı sıkıldığı zaman kucağıma gelir, o zaman dışarı çıkmak istediğini anlarım birlikte gezmeye gideriz. Tabi arabamın şarjı yettiği kadar gezebiliyoruz.  Karşılığında bir ev verseler bile değişmem Kınalıyı” şeklinde konuştu.

“Engelli maaşım bütün bunlara yetmiyor “

Engelli duruma geldiğinden beri sadece engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını söyleye Eker, 23 yaşında bir kızımla 18 ve 14 yaşlarında iki tane oğlum var üçü de okuyor. En güzel şey okumaktır. Okumayın diyenlere aldanmayın ve elinizden geldiğince çocuklarınızı okutmaya çalışın. Bu yüzden çocuklarımın okullarını bitirip meslek sahibi olmalarını çok istiyorum ve elimden geldiğince onları okutmaya çalışıyorum. Ama evimin kirası 400 lira, çocuklarıma aylık 500 lira gönderiyorum ve engelli maaşım bütün bunlara yetmiyor. Eşim tarım işlerine gidiyor yevmiyeli olarak ama kışın o işlerde olmuyor. Bu yüzden sadece benim engelli maaşımla idare etmek zorunda kalıyoruz ama o da yetmiyor. Ne yapacağım bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Serkan KÜL


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.