Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Akçen sessizliğini bozdu;

İki sendika arasında yaşanan gerilimin kendilerine mal edilmek istendiğini ifade eden Elginkan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, işçilerin haklarının verilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

MANİSA-GENEL 2.08.2022 00:00:00 1700 0
Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Akçen sessizliğini bozdu;

 

 

Elginkan Topluluğuna bağlı Seral Seramik Fabrikası Üretimi durdurmaya yönelik girişimde bulundukları ve Örgütlü ve sözleşmesi yıl sonunda bitecek olan sendikayı devre dışı bırakmalarıyla ilgili işçilere baskı yaptıkları gerekçesiyle işten çıkartılan 15 kişinin yarattığı olaylarla ilgili  Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ve Matel Hammadde Seramik Fabrikası Genel Müdürü Ercüment Arıcı ile birlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu.
    Elginkan Holding Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, Serel Fabrikasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Gazetecilere açıklama yaptı.

“İKİ SENDİKANIN ÇARPIŞMASINDAN DOLAYI BİZ YARA ALDIK.”

 Yaşananlara çok üzüldüklerini dile getiren Gaye Akçen, 
“Elginkan’da bugüne kadar olmayan şeyler oluyor. Şimdi biz Çimse-İş ve Türk Metal ile 30 yıldır çalışıyoruz. İkisi de Türk-İş’e bağlı iki sendika. Başka bir sendikayı sokmak istediler.Bizim de ahlakımıza yakışmaz. Çimse ile Aralık sonuna kadar sözleşmemiz var. Bize yakışmaz, bizde sadakat çok önemlidir. Birbirimize sadık olamayacaksan 30 yıldır devam etmezdi. Arkadaşların böyle ani hareketlerini yadırgadım, yakışmadı. Biz onları Elginkan’ın evladı gibi, çok yerde olmayan nezaketleri gösterdik. Bu sene 100 bin kişiye Türkiye’de gıda yardımı yaptık. Bundan dolayı da mutlu oluyoruz. İşçilerimize dışarıdan daha iyi anlamda ikramlarda bulunduk.Ben işçilerime gününde maaşlarını ödüyorum. İkramiyesini veriyorum.Şimdi ben bu kadar bunları yaparken senin bir adama kızıp benim başıma böyle adamları getirmen doğru değil. Ayrıca o sendikacı kişiler de burada müdahil olmaları saygısızlıktır. Ben kendi işveren olarak değiştirmek istiyorsam söylerim, birlikte hareket ederim. Ama böyle olunca yani iki sendikanın çarpışmasından dolayı biz yara aldık.Bazı partili arkadaşlarımız kendilerine göre işin aslını bilmeden, iki sendikanın çarpışmasını bilmeden biz sanki işçilerin hakkını vermiyormuş gibi etrafta konuşmalar yapınca ben incindim. Ben kimsenin hakkını yemiyorum ki. Bilmeden etmeden bunları konuşmalarını esefle kınıyorum. Bir hanımefendi beni aradı, bana kalkıp diğer sendika ile beni masaya oturtmaya çalışıyor. Sizin üstünüze vazife değil bu dedim” diye konuştu. 

“ELGİNKAN TOPLULUĞUNUN ÜSTÜNE KİMSE ÇÖKEMEZ, YÜREK LAZIM. ELGİNKAN SAHİPSİZ BİR TOPLULUK DEĞİL. BURADA DEVLET VAR, HÜKÜMET VAR. BEN 70 YILLIK SANAYİCİYİM BEN ÇÖKTÜRMEM.”

Elginkan Topluluğu ile ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Akçen, Elginkan’ın sahipsiz olmadığını söyledi.
   İşçilerin büyük bir kısmının işe geri döndüğünü açıklayan Akçen, 
   “Ama komik şeyler yazıldı.Birincisi benim sandalyemin sallandığı söyleniyor, ben hayatımda sallanan koltuğa oturmadım. 4 Ayaklı koltuğa oturdum. Benim sandalyem sallanamaz. Ancak öldüğüm gün o sandalyeyi bırakabilirim. Elginkan Topluluğunun üstüne kimse çökemez, yürek lazım. Elginkan sahipsiz bir topluluk değil. Bizim bu topluluğun üstüne sinek bile konamaz. Burada devlet var, hükümet var. Ben 70 yıllık sanayiciyim ben çöktürmem. Yüreği yetiyorsa benim karşıma gelsin. Burası bana emanet, fabrika işçilerine emanet. Bunu herkes bilecek. Sahibi biziz, koruyucusu biziz. İki sendika kavga ediyorsa ne yaparsa yapsınlar. Ben buraya başka bir sendika sokma niyetinde değilim. Ben dik duracağım.Şu anda hemen hemen 200’e yakın işçimizde geri dönüş oldu. 200 kişi tekrar üye oldu. Kapatmamızın iki nedeni vardı. Üzülmüştük ve ayrıca fabrikaya bakım yaptık. Biz 4 bin kişilik aileyiz.” dedi.

“BİZDE 12 MAAŞ DEĞİL 16 MAAŞ VAR.TOTALDE İŞÇİLERİMİZİN CEBİNE 10-13 BİN TL ARASINDA PARA GİRİYOR” 

500’ün üzerinde çalışanı olan ve Manisa OSB’nin en köklü sanayi kuruluşların önünde yer alan Serel Seramik Sanayi Genel Müdürü Ercüment Arıcı, Öyle anlatıldığı gibi işçilerinin haklarının yenildiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını işçinin alın terinin son kuruşuna kadar ödediklerini ortada sadece iki sendikanın yetki kavgasının bulunduğuna işaret ederek;
  “Diğer tarafın temsilciyken başka bir sendikaya alttan alta çalışmak bize etik gelmiyor.Biz toprak işverenleri sendikası üyesiyiz.Her birinin toplu iş sözleşmesinde aynı haklar verilir. Ücret olarak da bizde yeni işe başlamış sendikalı arkadaş şu an her ay cebine giren net 10 bin liradır. Bizde 12 maaş değil 16 maaş var. Bu sene 2500 lira ikramiye verdik.Serel olarak Bankadan promosyon alıyoruz.Paranın hepsini işçimizin hesaplarına yatırıyoruz. İşçi başına 5 bin 500 lira geliyor. Bayram erzakı verdik, ceplerine giren 10 bin lira net maaştır.Bu rakam 13  bin TL’yi buluyor.Elginkan Topluluğuna bağlı Serel’in yeni yatırım hedefleri var.Mevcut fabrikanın hemen karşısına 500 kişinin istihdam edileceği yeni bölümlerin ilave çalışmalarına başlıyoruz.” diye konuştu


     Ahmet ÜNSAL

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.