Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Eczacıbaşı'ndan Manisa’ya 65 milyon Euro yatırım

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşunun 54. yıldönümünde Manisa’ya 65 milyon Euro yatırımla 5. Kağıt Makinesi Üretim hattını açtı.

MANİSA-GENEL 30.04.2023 12:28:00 1483 0
Eczacıbaşı

 

 

Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan ve kendi sektöründe lider konumda olan Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşunun 54. yıldönümünde Manisa’ya 65 milyon Euro yatırımla 5. Kağıt Makinesi Üretim hattını açtı. Açılan yeni ünite ile birlikte üretim kapasitesi iki katına çıkmış olacak. 
Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Fabrikası’ndaki açılış törenine Manisa Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CEO’su Bülent Kozlu, sanayiciler, Manisa protokolü ve iş dünyasından birçok davetli katıldı. 
Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CEO’su Bülent Kozlu, sektördeki liderliklerini 54 yıldan bu yana sürdürdüklerini söyledi. Kozlu, Manisa ve Yalova fabrikalarından 60 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Fas’tan Gürcistan’a, İngiltere’den İsrail’e kadar çok geniş bir coğrafyada kağıt ürünlerimizi gururla temsil ediyoruz. Manisa fabrikamızda yeni yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. 65 milyon Euro yatırımla devreye aldığımız 5’nci Manisa kağıt üretim hattımızı fabrikamızdaki üretim kapasitemizi iki katına çıkarıyoruz. Böylece Yalova fabrikamızla birlikte toplam kapasitemizi yıllık 250 bin ton kağıda çıkarıyoruz” dedi. 
Bu önemli yatırımla birlikte yeni hedeflere odaklandıklarını dile getiren Kozlu, “Ülkemizde temizlik kağıdına olan artan talebe cevap vermeye devam edeceğiz. En yeni teknolojiye sahip makinelerimizle birlikte uluslararası pazarlarla buluşmaya devam edeceğiz. Yeni yatırımla kendimizi geliştireceğimiz bir diğer alan da sürdürülebilirlik olacaktır. Açılışını yaptığımız üretim hattımızda son teknoloji dijitalleşmeyle daha az enerji ve su harcayarak üretim yapacağız. Fabrikamızda çatılarımıza kuracağımız güneş panelleri ile kendi elektriğimizi üreteceğiz” diye konuştu.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, sürekli yenilikçilik anlayışı ile katma değerli ürünler sunmayı hedeflediklerini söyledi. Bülent Eczacıbaşı, “Ekonomimize katkı sağlayacak yatırımların bu dönemde çok değerli olduğuna inanıyoruz. Türkiye’yi temizlik kağıdı ile tanıştıran ve sektöre öncülük eden Eczacıbaşı Topluluğu olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Manisa’da yeni bir yatırım daha yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin önce kendi kendine yetme, ardından da rekabet ile dışa açılma çabasına ortak olduk. Türkiye temizlik kağıtları sektörü, yıldan yıla kapasite, üretim ve ihracat anlamında büyüyor. Üretimi, istihdamı ve ihracata yönelik ülkemiz ekonomisine değer katan Eczacıbaşı Tüketim Ürünlerinin kuruluşunun 54’üncü yılında bu yatırımın Manisa ile ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Manisa OSB Başkanı Sait Cemal Türek, “Bugün geldiğimiz noktada Manisa OSB’de artık arsa bitmek üzere. Bu bizi gururlandırıyor. Böyle bir yatırıma ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. İstihdam yönünden ciddi bir destek sağlayan bir fabrika. Yeni üretim hattının ileri teknoloji, çevre dostu olması bizim için çok önemli. Artık biz de yeni yüksek teknolojili hatlara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Vali Vekili Ahmet Yılmaz da, kente yapılan yatırımların önemine dikkat çekti ve hem istihdamın hem de üretimin artmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri 5. Kağıt Makinesi Üretim Hattını açarak tesisi gezdi.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.