Tarih: 03.10.2023 00:14

Dünya Yaşlanma Konseyi delege bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Küresel Çözüm Platformu’nun da desteklediği Dünya Yaşlanma Konseyi Türkiye Yaşlılık Meclisi Başkanı Dr. Kemal Aydın, Türkiye Yaşlılık Raporu’nun hazırlanmasıyla ilgili olarak 4 Ekim 2023 tarihine kadar kamuoyundan delege önerileri beklediğini belirtti.

.Küresel Çözüm Platformu’nun da destek verdiği Dünya Yaşlılık Kurultayı için çalışmalar hız kazanırken, Dünya Yaşlanma Konseyi Türkiye Yaşlılık Meclisi Başkanı Getontolog Dr. Kemal Aydın, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Ekim Ayında Türkiye Yaşlılık Raporu’nun hazırlanmasıyla ilgili olarak 4 Ekim 2023  Çarşamba gününe kadar "Türkiye Yaşlılık Meclisi"  delegeleri için kamuoyundan delege önerileri beklediklerini kaydetti. 

Aydın yaptığı açıklamada “Dünya Yaşlanma Konseyi, Türkiye Yaşlılık Meclisi Delegeleri olarak, toplumda sevilen örnek davranışları ile liderlik yapan kişilerden yaşlıların sorunlarını araştırıp çözüm üretecek kişileri Dünya Yaşlanma Konseyi "Türkiye Yaşlılık Meclisi"  delegesi olarak   bir yıllığına önereceğiniz kişileri aramızda görmekten  kıvanç duyarız. 

Bu kapsamda 81 ilden 81 delegeyi aramızda görmek istiyoruz” dedi. Türkiye Yaşlılık Raporunun hazırlanmasıyla ilgili olarak, Türkiye Yaşlılık Şura’sının kurulacağını, şurada Marmara Çalışma Grubu, Ege Çalışma Grubu, Akdeniz Çalışma Grubu, Karadeniz Çalışma Grubu, Doğu Anadolu Çalışma Grubu, Güney Doğu Anadolu Çalışma Grubu ve İç Anadolu Çalışma Grubu’nun bulunacağını ifade eden Aydın, Türkiye Yaşlılık Raporu’nda ise yaşlılarla ilgili mevcut durum, sorunlar, beklentiler ve çözüm önerilerinin ele alınacağını söyledi. Küresel Çözüm Platformu da çalışmalara destek veriyor Küresel Çözüm Platformu ve Network ağı olarak Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği, Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezleri Platformu, Dünya Yaşlanma Konseyi'nin çalışmalarına katılarak, konseyi her şekilde destekleme kararı almıştı. Yılların bilgi birikimi ve tecrübesi ile bu alandaki sorunları bildiklerini söyleyen Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı SHU.Hakan Berktaş, “Çağdaş dünyada artık insanlarımızın ömrü giderek artarken buna paralel olarak toplumumuzda yaşlılarımızın sayısı da hızla çoğalmaktadır. Bu durum toplumsal nitelikli projelerin devreye alınmasının gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır. 

Biz Alzheimer-Demans –Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği olarak geçtiğimiz dönemde Yaşlılık Bakım Sigortası kanun teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altına taşımıştık. Bu çabamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu dönemki vaatleri arasında yer bulmuş ve milyonlarca insanımız bizim bu gayretli çabalarımız neticesinde ortaya çıkan bu müjdeyle heyecanlanmıştı. Biz, Küresel Çözüm Platformu gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki dernekleri bir çatı altında toplayarak üretecekleri enerji ve sinerjiden ülkemize katma değer sağlamak amacıyla yola çıktık. Ülkemize ve insanlığa katkı sağlayacak, katma değer üretecek her türlü proje ve çalışmanın içindeyiz. Yaşlılık alanında güzel çalışmalara imza atan Dr.Kemal Aydın'ı yıllardır takip ve takdir etmekteyiz. Hem platform olarak hem de diğer paydaşlarımızla Aydın hocamızla çok güzel, verimli ve nitelikli projeler yürütmek için yola çıktık” dedi. Dr. Kemal Aydın  Dünya Yaşlanma Konseyi (DUNYAK) Dünya Yaşlılar Günü etkinliği olarak  Bakım Reformu Girişiminin (BRG) 25.Yılında Dünya Yaşlılık Raporunu hazırlamak üzere yaptıkları çalışmaya her kesimden destek istediklerini tekrarlayarak, “Raporda Dünya Yaşlanma Zirvesi ve Uluslararası Bakım Kongresinin 18.yılında dünyada ve ülkemizde yaşlanma, yaşlılık ve yaşlılarla ilgili sağlık ,bakım, rehabilitasyon, kür, emeklilik ve aktif yaşam alanlarında en iyi uygulamaları rapor edeceğiz” şeklinde konuştu. Berktaş ve Aydın yaşlılık alanında ülkemizde yaşanan gelişmeleri kapsamlı şekilde ele alacak Türkiye Yaşlılık Raporu’nun kamu kurumları, akademiler,  özel sektör, sivil toplumları ve kanaat önderleri ile görüşülerek çok geniş çerçeveli şekilde hazırlanacağını belirttiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —