Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Dünya Kız Çocukları Gününde keyifli anlar yaşadılar

Manisa’da kız çocukları Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlenen programda keyifli anlar yaşadılar.

MANİSA- EĞİTİM 11.10.2022 16:56:00 1516 0
Dünya Kız Çocukları Gününde  keyifli anlar yaşadılar

 

 

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Zuhal Güneş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Görev Bende Topluluğu Başkanı Aslı Direzinci, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Derneği Başkanı Melek Arslan’ın katkılarıyla 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında muhtarlık binası önünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte kız çocukları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Görev Bende Topluluğu üyeleriyle beraber parmak baskısı ve taç tasarımı yaptı. Ayrıca Etkinlik-Sen tarafından çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. 
Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Zuhal Güneş, “Biz bunu geleneksel olarak yapmaya çalışıyorduk ama pandemi koşullarında çok yapamadık. Artık herkes normalleşmeye döndü. Biraz hem psikolojik destek anlamında hem sosyal uyum çerçevesinde 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü Manisa Celal Bayar Üniversitemizde okuyan gençlerimizin bulunduğu Görev Bende Topluluğu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğimiz ile ortaklaşa bir etkinlik düzenledik. Amacımız farkındalık oluşturmak. Özellikle mahallelerde suça sürüklenen çocukları toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek her çocuğun eşit şartlarda ve koşullarda olduğu bir dünyada yaşadıklarını belirtmek istedik. Gençlerimiz burada çocuk haklarını da madde halinde hazırladılar. Hafsa Sultan Mahalle Muhtarlığı olarak mahallemizdeki her türlü etkinliği yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız burada brandaları boyadılar, taç yaptılar. Çocukların güldüğü kadınların öldürülmediği şiddetsiz bir dünya için hep birlikte mücadele ediyoruz” dedi. 
Etkinliğe destek veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Görev Bende Topluluğu Başkanı Aslı Direzinci, “Topluluk olarak farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Çevreyi ve toplumu bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Böyle anlamlı bir programda yer aldığımızdan dolayı çok mutluyuz” dedi. 
Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, İyi Parti Yunusemre Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanı Nezahat Atak, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Etkinlik-Sen Manisa İl Temsilcisi Yalçın Taşdemir, muhtarlar, veliler katıldı.


Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.9 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.