Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Dünya Çiftçiler Gününde Gökyüzü Uçurtmalarla Şenlendi

0

GÜNDEM 16.05.2016 14:26:48 1462 0
Dünya Çiftçiler Gününde Gökyüzü Uçurtmalarla Şenlendi

Denizbank ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün iş birliğinde gerçekleşen kutlamaların sloganı “Dünya Çiftçiler Günü’nde Tüm Uçurtmalar Gökyüzünde” oldu. Üçpınar Mahallesi futbol sahasında gerçekleşen etkinlikle hem çiftçilerin hem de çocukların yüzünü güldürmek amaçlandı. Çeşitli yarışmalarında düzenlendiği etkinlik, uçurtmaların gökyüzünü şenlendirmesiyle renkli görüntülere sahne oldu.Etkinlik dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi; “Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılarak hayat standartlarının yükseltilmesinde, bitkisel ve hayvansal her türlü tarımsal ürünü üreten ve üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü' kutluyorum” diyerek sözlerine başladı.Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (İFAP) kuruluş günü olan 14 Mayıs'ın 1984 yılından beri her yıl 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak kutlandığını belirten İl Müdürü Çebi; “Çiftçilerimizin üretim ve verimliliklerinin artırılması,  üretmiş oldukları tüm bitkisel ve hayvansal ürünlerinin iç ve dış dünya pazarlarına sağlıklı bir şekilde ulaştırılarak emeklerinin karşılığını alabilmeleri yönünde Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal üretim Bakanlığımızca farklı yollarla desteklenmektedir. Bakanlığımızın uygulamaya koymuş olduğu her türlü tarımsal desteklemelerin çiftçilerimize ulaştırılması yönünde önemli çabalar göstermekte ve bu destekleri her geçen yıl daha da artırmaktayız” dedi. Ülkemiz tarımında ilimiz çiftçilerinin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çebi; “Çiftçilerimizi her konuda ve her platformda dinleyerek, fikir ve görüşlerine her zaman önem veriyoruz. İlimizde tarıma dayalı sanayinin gelişebilmesi için, çiftçilerimizin gelir düzeylerinin arttırılması ve ürünlerinin pazarlanması çok önemli bir unsurdur. Bu kapsamda tarıma dayalı sanayinin daha da gelişebilmesi için önemli çalışmalar yapılmakta ve projeler hazırlanmaktadır. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizeyeni geliştirilen projeleri, teknolojik değişimleri ve tarımsal alandaki gelişmeleri aktarmak ve çeşitli alanlarda onları bilgilendirmek amacıyla eğitim faaliyetlerini önemsiyor, toplantılar düzenliyoruz.” dediManisalı çiftçilerim tarımsal bilgi ve becerilerinin yüksek olduğuna değinen İl Müdürü Çebi, eğitim ve bilgilenmede sınırın olmadığını, bu seviyenin her geçen gün daha da yukarılara çekilmesi amacıyla eğitim ve yayım çalışmalarına sürekli devam ettiklerini vurguladı.Hasan Çebi son olarak; “Bu vesileyle ülkemizin kalkınmasında büyük görevler üstlenen kıymetli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, Müdürlük olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü tarımsal konuda onların yanında olacağımızı buradan ifade ediyorum Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olduğu bir üretim yılı temenni ediyorum” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

HABER MERKEZİ


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.