Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Dr. Şebnem Güvenç Kadınları KETEM'lere davet etti

KETEM Sorumlusu Dr. Şebnem Güvenç,  meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayarak, 40-69 yaş arasındaki bütün kadınları mamografilerini çektirmek üzere KETEM merkezlerine davet etti.

MANİSA-GENEL 28.08.2022 13:19:00 1719 0
Dr. Şebnem Güvenç Kadınları KETEM

Manisa'da Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Sorumlusu Dr. Şebnem Güvenç,  meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayarak, 40-69 yaş arasındaki bütün kadınları mamografilerini çektirmek üzere KETEM merkezlerine davet etti. Güvenç, yaptıkları çalışmalarla birçok kadının erken teşhis edilmesini sağladıklarını söyledi. 
Şebnem Güvenç, “Biz meme kanseriyle mücadeleye çok önem veriyoruz. Çünkü 8 kadından 1’inde meme kanseri görülmekte.  O yüzden 40-69 yaş grubunda bulunan kadınlarımızın 2 yılda bir mamografilerini düzenli bir şekilde çektirmeleri gerekiyor ki toplumda henüz teşhis edilmemiş meme kanseri vakalarını teşhis edelim, erken saptayalım. Erken tedavi edelim. Çünkü ne kadar erken teşhis edersek ne kadar erken tedavi edersek kişilerin beklenen yaşam süresi ve yaşam kaliteleri artıyor. Bu mamografiler sayesinde de birçok kişinin erken teşhisi sağlandı ve erken tedavi edildi. 40-69 yaş arasındaki bütün kadınlarımızı mamografilerini çektirmek üzere bütün KETEM merkezlerimize davet ediyoruz. KETEM’lerimizde dijital mamografi cihazı kullanıyoruz. Kadınlarımızın korktuğu gibi öyle acı ağrı olmuyor. Zaten çok çok kısa süren bir işlem. 4 saniyede bir meme çekiliyor. Kadınlarımız önceden randevu alırlarsa daha kolay oluyor. Bazen köylerden tarama gruplarımızı getiriyoruz. Böylece daha çok kadına ulaşabiliyoruz. Daha çok kişinin erken teşhis edilmesini sağlayabiliyoruz. Bunun için bütün kadınlarımızı kurumumuza bekliyoruz. Kendi sağlıkları kendi ellerinde. Bunun içinde sorumluluk alıp 2 yılda bir mamografilerini çektirmeleri gerekiyor” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: . Şebnem Güvenç Kadınları KETEM' davet
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.