Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Dr. Habil Yücel,' Ülkemizde ölümler en sık nedeni kalp ve damar hastalıkları'

0

SAĞLIK 13.04.2021 11:38:16 2285 0
Dr. Habil Yücel,
 Ülkemizde yılda yaklaşık 200 bin insanının kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Yücel, “Görülme yaşı her geçen yıl daha da genç yaşlarda olmaya başlamıştır. Kalp hastalığından korunmak için risk faktörlerini kontrol altına almamız gerekir. Bu risk faktörleri başlıca; sigara, obezite, sedanter(düzensiz) yaşam hipertansiyon, diyabet, kolesterol yüksekliği ve ailesel yatkınlıktır. Ailesel yatkınlık dışındaki tüm risk faktörlerinde yaşam tarzı değişikliğinin ve düzenli takiplerinin çok büyük bir önemi vardır. Kalp hastalıklarını ancak bu risk faktörlerini kontrol altına alabilirsek engelleyebilir veya geciktirebiliriz. “Hipertansiyonu olanlarının kan basıncını kontrol ve takip etmesi, diyabeti olanların kan şekerini normal değerler arasında tutması ve takip etmesi, kolesterolü yüksek olanların kan kolesterol düzeylerini düşük tutması, sigara içmemek, obeziteyi önlemek, bel çevresini ve vücut kitle oranını normal aralıkta tutmak, sedanter(düzensiz) yaşamdan uzak durmak ve haftada en az 5 gün en az 30 dakika spor yapmak” kalp sağlığı için dikkat edilmesi gereken etkenlerdir” dedi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.