DOMATES ÜRETİCİLERİ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

1

EKONOMİ 14.08.2020 00:38:53 8912 0
DOMATES ÜRETİCİLERİ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fiyatlarda yaşanan düşüş nedeniyle salçalık domates üreten mağdur olduğunu belirterek, “İlerleyen günlerde hasadın yoğunlaşmasıyla sorun daha da artacaktır. Bu soruna çözüm bulunmalıdır” diye konuştu.
Bayraktar, bazı salça fabrikalarının sözleşme hükümlerine aykırı davranarak üreticileri zor durumda bıraktıklarını bildirdi. Bazı fabrikaların sözleşme yaptıkları üreticilerden, taahhüt ettikleri miktardan daha az ve daha düşük fiyata ürün aldıklarını belirten Bayraktar şunları söyledi:
“Fabrikalar üreticilerimizin emeğini yok saymaktadır. Bu tavır salçalık domates fiyatlarının 30 kuruşa kadar gerilemesine neden olmuştur. Fabrikalar sözleşmenin gereğini yerine getirmeli, üreticiyi mağdur etmemelidir. Üreticimiz fabrikaların insafına bırakılmamalı, Ziraat Odalarımız ve Tarım ve Orman İl-İlçe Müdürlükleri’ne sözleşmelere uyumu denetleme yetkisi verilmelidir.”
Bayraktar, salçalık domates üreticisi çiftçilerin sorunlarını Tarım ve Orman Bakanlığı’na ilettiklerini, acilen çözüm beklediklerini vurguladı.
 

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Türkoğlu Spor’u 3-0 Mağlup Etti

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 440 Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Şehit Reşit Oyit, Vefatının 34. Yılında Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyesi’nde “Yerel Devrim” Belgeseli Büyük İlgi Gördü

Manisa Dişhekimleri Odası’ndan Ekonomik Yük ve Çalışma Koşullarına Tepki

Manisa’da Skandal Nakil: “Deprem Mağduru” Gerekçesiyle Kendi Çocuğunu Nakletti!

Şehzadeler Belediyesi Hizmet Alanlarının Tabelalarını Yeniledi

Yaşar Artar: “Türk Milleti’nin Sessizliği Onay Değil, Biriken Öfkedir”

  • Pazartesi 10.7 ° / 2 ° Güneşli
  • Salı 11.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.7 ° / 3.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.