Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

DOMATES FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

1

EKONOMİ 6.04.2020 15:52:46 1053 0
DOMATES FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞUYOR

Yaz döneminde en çok tercih edilen ve sofraların değişmez lezzet ürünü olan yerli domates fideleri Salihli ilçesine bağlı Kemerdamları mahallesinde toprakla buluşmaya başladı. 


Toprakla buluşan yerli domatesler, haziran ayında ürün verecek ve sofralarda yerini almaya başlayacak. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç “Kemerdamları Mahallemizde yetişen domateslerimizin en büyük özelliği farklı tadı, kokusu ve aroması. Bunu nedeni ise mahallemizin ve verimli topraklarımızın Gölmarmara Gölü kenarında olması. Nedenle mahallemizdeki tarım alanları oldukça verimli. Verimli topraklarda hem rengi, hem aroması, hem de cinsi ile sofraların en çok aranan domatesi yetiştirilmektedir” dedi.

Domates üretiminde, Antalya’dan sonra en fazla üretim Salihli Ovası’ndaki gerçekleştirildiğini belirten Yalvaç, “Salihli ovası beyaz altınıyla, kırmızı altınıyla üretken çiftçisi ile bizlerin gurur kaynağı. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ancak her zaman dediğimiz gibi çiftçimiz üretmek ve tarlasına girmek zorundadır.  Üretip, çalışıp, emek harcayacaklar ki, bizler yiyeceğiz, aç kalmayacağız. Çiftçi üretecek ki marketlerdeki raflar boş kalmayacak. Biz üretmeye ve çalışmaya devam edelim, siz evde kalın, sağlıcakla kalın” diye konuştu.
Kemerdamları Mahallesi Muhtarı Ahmet Ayyıldız, Haziran ayında hasada başlamayı planladıklarını söyledi. Ayyıldız,  “Viyollerde yetiştirdiğimiz domates fidanlarını bugün itibari ile toprağa emanet ettik. Ektiğimiz bu fidanlar Haziran ayında ürün verecek ve sofralarda yerini alacak. Domates, Kemerdamları Mahallesi’nin en büyük gelir kaynakları arasındadır. Domates üretiminden para kazandığımız yıllarda oldu, zarar ettiğimiz yıllar oldu. Köyümüzün en önemli gelir kaynağı olan domates, lezzeti ve aroması ile en üst safhada. Bizde elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza çok kaliteli ve lezzetli domates yedirmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Mahallede domates ekimi yapan Ayşe Ayyıldız ise “Yeni sezon domates ekimine başladık. İnşallah bu hasat döneminde domateslerimiz para eder ve benim çeyiz param olur.  Tek temennim bu” dedi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.