Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Karaköy Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 44 öğrencinin icazetlerini verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa’da İl Müftülüğü ve Yunusemre İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

MANİSA- EĞİTİM 26.06.2022 10:25:00 1162 0
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Karaköy Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 44 öğrencinin icazetlerini verdi

 

Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan Meydan Camii’nde düzenlenen Karaköy Erkek Kur’an Kursu Merasimi’ne Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır ve vatandaşlar katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Başkan Erbaş, bu merasime gelen herkese teşekkür etti. Hafızlık icazet merasimi için burada toplandıklarını söyleyen Erbaş, “Yüce kitabımızı ezberleyen öğrencilerimize, bu güzelliği yaşatmaya vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Hafızlarımızın hocalarına, ailelerine teşekkür ediyorum. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) buyuruyor ki bir hadisi şerifinde bir yerde Kur’andan bir süre dinleniyorsa, Kur’an için Müslümanlar bir arada toplanmış ise orada bulunanların üzerine melekler kanatlarını açarlar ve rahmet yağdırırlar. Hepimiz üzerine yağan sağanak sağanak rahmetten istifade ediyoruz. Rabbim hayırlı eylesin” dedi.

Cenabı Allah’ın Kur’an-ı Kerimi insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarması için indirdiğini söyleyen Başkan Erbaş, “Rabbimiz burada Kur’an’ın indiriliş amacını bütün insanlığa bildiriyor. Kur’an-I Kerim en güzel ahlakı insana öğretir. Yanlışlıktan, aşırılıktan sakınmak için bir hayat rehberidir. İnsanı en doğru götüren bir kitaptır Kur’an-ı Kerim” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in hafızlara bir işaret gösterdiğini ifade eden Başkan Erbaş, “ O yüzden Peygamber Efendimiz hafızları ümmetin en şereflileri olarak tanıtıyor. Hafızlarımız ne mutlu sizlere sizler Kur’anı koruyacaksınız ömrünüzün sonuna kadar. Kur’an-ı Kerim neyi emrediyor, onları öğrenip insanların hizmetine sunacaksınız ömrümüz boyunca. Hafız olmanın şartlarını öğrenmek çok önemli. Sizlerden bütün hafızlardan bunları bekliyoruz. Peygamber varisi olmayı en çok hak eden hafızlardır” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, Karaköy Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 44 öğrencinin icazetlerini verdi.

 

 

 


Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Manisa’nın Sancaklı bölgesinde kiraz hasadı başladı.

Ramazan-29

Ramazan-28

Ramazan-26

  • Cumartesi 16.7 ° / 11 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 22.2 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.7 ° / 8.7 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.