Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Dikici'Her verdiğimiz kan birilerine umut,birilerine can oluyor'

0

SAĞLIK 30.05.2021 16:52:38 1711 0
Dikici
Manisa Sana Kanım Feda Projesi kapsamında kısıtlamayı fırsata çevirdiler, kan bağışı kampanyası düzenlediler.  300 ünite kan bağışı toplandı. Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi, Manisa İl Milli Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ve Türk Kızılay Manisa Şubesi işbirliğiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı karşısında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle kan stoklarının azaldığı bu dönemde İçİşleri Bakanlığı sokağa çıkma kararnamesine istinaden kan bağışında bulunanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldu. Kampanyaya Memur-Sen, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT), Kızılay Yunusemre Şubesi, Kızılay Şehzadeler Şubesi, Türkiye Diyanet Vakfı Manisa İl Gençlik Kolları üyeleri destek verdi. Etkinlikte kan bağış merkezinden 30 personel, Türk Kızılay Manisa Şubesi’nden 5 personel ve 25 Kızılay gönüllüsü görev aldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Yıldıray Demirtaş, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürü Yüksel Ülker de kan bağışında bulunarak destek oldular. 
Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal gazetecilere yaptığı açıklamada, “Manisa Kan Bağış Merkezi olarak son kısıtlamalardan istifade etmek için bu programı geliştirdik. Hastanelerde pandemi nedeniyle kan stokları azaldı. Bizlerde Kan Bağış Merkezi olmak üzere fırsatları değerlendiriyoruz. Kurum ve kuruluşlardan, vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Manisa halkımızın bu çağrılarımıza cevap vermelerini ümit ediyoruz” dedi.
Nardal, ayrıca daha önce Covid-19 tedavisi gören ve tedavinin üzerinden bir ay geçen vatandaşların sağlıklarıyla ilgili bir sorunları yoksa kan bağışında bulunabileceğini, aşı olanların ise 7 gün geçtikten sonra kan verebileceğini açıkladı. 
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olarak Manisa Sana Kanım Feda Projesini hep diri tuttuklarını söyledi. Dikici, eğitim camiası olarak her zaman Kızılay’ın yanında olduklarını vurguladı. Dikici, “Başta eğitim camiası olmak üzere herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her verdiğimiz kan birilerine umut oluyor, birilerine can oluyor. Kan bağışında bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi. 
Kan bağışında bulunan Manisa MAT Başkanı Bahattin Özer,  Kızılay ile sürekli işbirliği içerisinde olduklarını kaydederek, Ramazan ayında erzak dağıtımına destek olduklarını, bugünde kan bağışı için burada olduklarını söyledi.

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.