Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Demokrat Partili Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan Manisa’ya Ziyaret

0

SİYASET 17.02.2021 17:04:33 1816 0
Demokrat Partili Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt



DP Manisa İl başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunarak, Cumhur İttifakı sert bir dille eleştirdi. 
DP Ordu Milletvekili Enginyurt konuşmasına, pandemi kurallarına uyulmadan gerçekleştirilen AKP kongrelerini eleştirerek başladı.  DP’li Enginyurt, pandemi tedbirleri kapsamında, lokanta, kahvehane, restoran gibi bir çok hizmet sektörünün kapalı olmasına karşın AKP kongrelerinin tam kapasite olmasına dikkat çekerek, “AKP’de 5 bin kişiyle kongre yapanların dümeni yerinde. Şimdi biz buraya toplandık. Sonra sosyal medyada bizi eleştirirler. Sosyal mesafe nerede diye sorarlar. Küçük bir odaya toplanmışsınız corona mesafesi nerede derler. Hadi lan. Beş bin kişi toplanınca aklınız nerede. Beş bin kişi aynı salondasınız. Restoranlar, lokantalar, kahvehaneler kapalı. Niye corana virüs varmış. Sizin kongrelerde corona sizden mi AKP’li mi? Sizin kongre salonlarında mesai yapmıyor mu? Size gelince her şey serbest. Millete gelince her şey yasak. Yok öyle bir anlayış” ifadelerini kullandı. 
Konuşmasında Gara’da 13 şehidin sorumlusu olarak Millet İttifakı’nın sorumlu tutulmak istendiğini belirten DP’li Enginyurt, iktidarı sert bir dille eleştirdi. 
DP’li Enginyurt konuşmasında, “Son günlerde Cumhur ittifakı tarafından moda haline geldi. ‘13 tane şehidimizin sorumlusu bunlar. Bunlar HDP’ye ses çıkarmadı. Bunlar HDP ile ittifak yaptı’ diyorlar. HDP ile ittifak yapana yazıklar olsun. Ama Murat Karayılan diyen vatan haini köpek, af dilerse tekrar televizyona çıkarırım diyene de yazıklar olsun. Kanlı katil Osman Öcalan’ı televizyona çıkarana da yazıklar olsun. 13 tane vatan evladı 6 yıldır Gara’da rehinken onu duymayıp, ondan haber almayıp Abdullah Öcalan denen kanlı katilden medet umana da yazıklar olsun. Şimdi çıkacak birde utanmadan Millet İttifakı’nın mensuplarını HDP’li olmakla, yardım etmekle suçlayacaksınız. Yazıklar olsun insanlığınıza. Habur’da çadır mahkemesi kuran sizsiniz. PKK’lılar hendek kazarken el sallayan sizsiniz. Saraylarda PKK’lılar ile toplantı yapan sizsiniz. HDP ve PKK ile çözüm süreci yapmaya çalışan sizsiniz. Andımızı kaldıran, ‘Ne Mutlu Türküm’ diyen yazıları kaldıran sizlersiniz. Öyleyse bizde diyoruz ki kim HDP ile beraberse Allah onun belasını versin” dedi. 
DP’li Enginyurt, HDP’nin Gara’daki 13 şehidin ardından gündeme gelen HDP’nin kapatılması konusunuda  dikkat çekerek, “Utanmadan 13 şehidimizin hesabını vereceklerine CHP’yi, İYİ Parti’yi, DP’yi, Gelecek Partisi’ni, Saadet Parti’sini ve DEVA Partisi’ni suçluyorlar. Neymiş efendin HDP’ye ses etmemişiz. Maden HDP’ye ses edilecekse, HDP kapatılacaksa AKP ile MHP o mecliste ne iş yapıyor. Yargıtay’a başvurup HDP’yi kapattırsalar ya. Ama bunu yapmayacaksın dönüp sürekli karşı tarafı suçlayacaksın. Karşıdakilerde suskun puskun. Sesleri çıkmıyor. Niye onlarında onlardan farkı yok. Onlar da diyorlar ki ‘Onlar gitsin biz gelelim’. Hayır DP olarak diyoruz ki, Ne onlar ne onlar, Türkiye’yi adaletli, demokrat, milliyetçi, muhafazakar biz yönetmeliyiz” diye konuştu. 
DP’li Enginyurt açıklamasında son olarak, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki “İp inceldiği yerden topsun. Gara’dan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” açıklamasının ardından Ankara kulislerinde Cumhur İttifakı’nın Siyasi Partiler Yasası’nda değişik yapma hazırlıklarına yönelik iddialara yanıt verdi. 
Cumhur İttifakı ortaklarının büyük bir düşüş yaşadığına dikkat çeken Enginyurt, “Cumhurbaşkanı 2020 yılında Uğur Dündar ile katıldığı bir televizyon programında barajın sıfırlanacağını söylemişti. İş iktidara gelince baraj tadı güzel geldi. Böyle bir niyete girmediler. Fakat son yerel seçim gösterdi ki artık baraj yüzde 50’de olsa istenilen netice alınamayacak. Anketlerde gösteriyor ki Cumhur İttifakı yüzde 45’i bulamıyor. Öyleyse ne yapmamız gerekir diye düşünüyorlar. Biz barajı düşürelim. Değişik sistemler getirelim. Bu getireceğimiz değişik sistemlerle vekil sayımızı artıralım. Ama MHP genel başkanının getirilmesi düşünülen dar bölge veya daraltılmış bölge sistemini kabul edeceğini sanmıyorum. MHP’nin işine yaramaz. Ama DP’nin işine yarar. Ülkeyi yöneten parti ‘HDP’nin kapatılması doğru değildir’ diyor, suçlanan muhalefet suçlanıyor. Buradaki hesap bellidir. Muhalefetin güçlendiğini gören iktidar muhalefeti dağıtmaya çalışıyor. Barajı yüzde 7 veya 5’e düşürürlerse tebrik ederiz. O zaman DP’den daha çok korksunlar. O zaman yüzde 15’i alan bir parti oluruz” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.