Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Demokrasi Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

0

BÖLGE 18.07.2016 16:00:00 1687 0
Demokrasi Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

15 Temmuz gecesi yapılan başarısız darbe girişimi neticesinde şehit olan 208 güvenlik görevlisi ve vatandaş için Hatuniye Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı.Kılınan gıyabi cenaze namazına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,İl müftüsü Sinan Cihan, Yunusemre Belediye Başkan yardımcıları İdris Avşar, Ramis Şiyak, Kılıç Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.Şehit olan güvenlik görevlileri ve vatandaşları rahmetle andıklarını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur “Ülkemizde yaşanan bu hain olaylar Milletimizin ülkesine, hükümetine Cumhurbaşkanına sahip çıkması neticesinde kısa sürede bastırılmış ve darbe yapmak isteyenlere fırsat verilmemiştir. Bu noktada canlarını hiçe sayarak tankların önüne atlayıp sıkılan mermilere karşı siper olan bu necip millete binlerce teşekkür ediyorum. Maalesef ki bu olaylar esnasında hainler bugüne kadar eşi görülmemiş bir şekilde haince saldırılar düzenlediler vatandaşlara mermi yağdırdılar, üzerlerine bombalar atarak 208 vatandaşımızı şehit ettiler. Şükürler olsun ki rabbim bu hainlere fırsat vermedi ve Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Milletvekillerimizin ve halkımızın göstermiş olduğu dik duruş sayesinde bu kalkışma kısa sürede bastırılmış ve buna sebep olanlar gözaltına alınmıştır. Bugün burada darbeye karşı durmak için meydanlarda olan ve şehit olan 208 vatandaşımız için gıyabi cenaze namazı kıldık. Rabbim demokrasi şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin mekânlarını cennet eylesin. Yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

“HAİLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”

Haince yapılan darbenin Millet tarafından bastırıldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Milletimiz 15 Temmuz gecesi adeta bir kurtuluş mücadelesi sergilemiştir. Alçakça darbe kalkışmasının yapıldığı gece halkımız Türkiye’ de tarihin seyrini değiştirmiştir.Her şeye rağmen canlarını hiçe sayarak Tankların önünde durmuşlardır. Darbeye geçit vermeyerek Ülkesine, Milletine, Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve hükümetine sahip çıkmıştır. Maalesef ki bu alçakla girişimi yapan hainler 208 güvenlik görevlimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Bugün Hatuniye Camiinde AK Parti Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur ve halkımızın katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık. Rabbim tüm şehitlerimizin mekânını cennet etsin. Demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.