Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Daha bilinçli bir nesil yetişiyor

0

GÜNDEM 17.03.2017 19:42:16 1039 0
Daha bilinçli bir nesil yetişiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü uygulamalar kapsamında lise öğrencileri için teknik bir gezi organize etti. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, düzenlenen gezide İzmir Özel Türk Koleji’nde eğitim gören 10. Sınıf öğrencilerini su ve atıksu konularında bilgilendirdi. Öncelikle Şehzadeler ilçesinde bulunan ve Manisa merkez ilçelerine içme suyu sağlayan Akpınar İçme Suyu Tesisleri gezildi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda görevli mühendisler tarafından tesisi ziyaret eden öğrencilere, suyun; sondajlardan arıtımına kadar geçirdiği süreç aktarıldı. 20 sondajla su temini sağlayan tesisin çalışma prensibi hakkında bilgi edinen öğrenciler, suyun kaynaktan musluklara ulaşımını dikkatle dinlediler. 

Çevre dostu tesis gezildi

İçme suyuyla ilgili teknik gezinin ardından, MASKİ tarafından işletmeye alınan Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ne geçilerek, öğrencilerin atıksuların arıtılma aşamalarını yerinde görmesi sağlandı. Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, öğrencilere eşlik ederek, arıtma ve arıtılan suların sağlıklı şekilde doğaya salınması süreci ilgili bilgiler verdi. Arıtımın başlangıcından itibaren atıksuların işleme tabi tutulduğu tüm üniteleri tek tek dolaşan öğrenciler, derslerde edindikleri teorik bazı bilgileri de uygulamalı şekilde inceleme fırsatı buldular. Tesisi büyük bir ilgiyle gezen öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan mühendislerden de bilgi aldılar.

Katı atık bertarafı ile ilgili bilgilendiler

İzmir Özel Türk Koleji Kimya Öğretmeni Gonca Yaşar ile birlikte geziye katılan öğrenciler, son olarak Manisa’nın en önemli sıkıntısı olan çöp sorununa çözüm olacak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nı gezdiler. Gezi esnasında öğrencilere eşlik eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, inşası tamamlanmak üzere olan tesiste uygulanacak işlemlerle ilgili bilgi verdi.

“Daha bilinçli bir nesil yetiştirmek için desteğe her zaman hazırız”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin su ve atıksu gibi önemli konularda daha bilinçli, daha farkında olmaları, yarınlarımız için oldukça önem taşımakta. Amacımız, çocuklarımızın bilgilendirerek, hem su tüketimi hem de doğanın korunması konularında onlara yol gösterebilmek. Gençlerimiz bu gün, gerek günlük hayatlarında, gerekse derslerinde karşılaştıkları su ve atıksu ile ilgili konuların, hangi işlemlerden geçtiğini görerek, bunlarla ilgili bir bilinç geliştirdiler. Yarınların temelini şimdiden atmak adına, daha farkında bir nesil yetiştirmek için bu tür projelere destek vermeye her zaman hazırız” dedi. Haber Berna Memiş


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.