Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

CUMHURİYET MAHALLESİ KAMULAŞTIRILACAK ALANA OKUL İSTİYOR

Cumhuriyet Mahallesi , 16 yıldır kamulaştırması süren alana okul istiyor.

MANİSA- İLÇELER 14.03.2023 18:40:00 1608 0
CUMHURİYET MAHALLESİ KAMULAŞTIRILACAK ALANA OKUL İSTİYOR

 

MANİSA’nın Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde il özel idaresi tarafından okul yapımı için kamulaştırmasına başlanan 10 dönümlük araziden 55 metre karenin kamulaştırması için 2009 yılında açılan dava istinafta sürerken, muhtar öncülüğünde toplanan mahalle halkı, alana okul yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Manisa İl Özel İdaresi, Yunusemre ilçesi 15 bin nüfuslu Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 548 ile 535 sokakların birleştiği ve imar planında okul alanı olarak geçen 9 bin 472 metrekarelik alana, okulun yapımı için kamulaştırma çalışmalarına başladı. 2007 yılında başlanan ve 55 hissedara ait olan arazinin 9 bin 99 metrekaresi kamulaştırırken, 373 metrekaresi ise mirasçılardan kaynaklı kamulaştırılamadı. İl Özel İdaresi avukatları, 373 metrekarelik alanın da kamulaştırması için, konuyu 2009 yılında yargıya taşıdı. Manisa’nın büyükşehir olması ve il özel idaresinin kapanmasıyla sorumluluk Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçti. Mirasçıların anlaşmazlığı nedeniyle 10 yılın ardından dava sonuçlandı. Manisa Asliye Hukuk Mahkemesi, 10.12.2019 yılında verdiği kararda, kamulaştırılan alanların sahiplerine ücretlerinin yatırılmasına fakat başka bir sebeple belediye ile davası süren Nusrettin Zengin’e ait 55 metrekarelik alanın kamulaştırılma sürecinin askıya almasına karar verdi. 9 bin 472 metrekarelik alandan sadece 55 metrekarelik alanın kamulaştırılmamasıyla birlikte okul binasına başlanılmadı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mahkemenin kararını 2020 yılında istinafa taşıdı.

16 yıldır kamulaştırılması süren ve imar planında da okul alanı olarak geçen bölgeye okulun bir an evvel yapılmasını isteyen mahalle halkı, mahalle muhtarı Eşref Yılmaz, öncülüğünde alanda toplanarak, yetkililere çağrıda bulundu.

Muhtar Eşref Yılmaz, “Bu alana mevcut imar planında da geçen okulun yapılması için uzun zamandır mücadele ediyoruz. Yaklaşık 10 dönümlük araziden 55 metrekarelik bir alan kaldı. Yargıda olmasına rağmen, bir türlü sonuçlanmadı. Bu okula hem mahallenin hem de bölgenin ihtiyacı var. Yıllardır boş bir şekilde bekleyen alanın, çocuklarımızın okuyabileceği bir eğitim alanı olmasını istiyoruz. Zorunlu ihtiyaç olan okulunun bir an evvel mahallemize yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 


 


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.