COVID-19 AŞISINI ALAMAYACAK MIYIZ?
0
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, yaşanan grip aşısı yokluğu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na sert eleştirilerde bulundu. Akan, geçtiğimiz günlerde bulunan Covid-19 aşısının da temin edilip, edilemeyeceği sorusunu sordu.
Grip mevsiminin başlamasının ardından aşı tedariği noktasında büyük sıkıntıların olduğunu söyleyen İYİ Partili Akan: “Yaşanan grip aşısı yokluğu toplum sağlığını sıkıntıya uğratacak ve sağlık kurumları üzerindeki var olan yükleri daha da arttıracaktır. Şehrimizde her gün binlerce insan bağlı bulunduğu sağlık ocağına grip aşısı vurulmak üzere başvurmakta ancak olumsuz yanıt almaktadır. Toplumda bu konunun muhatabı olarak Aile Sağlığı Merkezi (ASM) doktoru gösterilmek istenmekte hatta daha da ileriye gidilerek eczaneler bile suçlanmaktadır. Halbuki aşının vatandaşa ulaşmasının önünde ki tek engel Sağlık Bakanlığıdır “ dedi.
GRİP AŞISI YAYGINLAŞMALI
İYİ Partili Akan: “Grip aşısı yakın tarihimizde hiçbir zaman bu kadar önem arz etmemişti. TBMM’de ki İYİ Partili Milletvekillerimiz defalarca soru önergeleri ile konuyu gündemde tutmaya çalışsa da iktidar partisi ve ortağı her konuda olduğu gibi bu konuda da İYİ Parti’nin önergelerini görmezden geldiler. AKP her fırsatta karneleri kaldırdığını söylüyor fakat grip aşısını karneye bağladılar. Ancak sağlık konusu görmezden gelinecek bir konu değildir ve ötelenemez. Burada yapılan küçük bir hata bile birçok insanın geleceğini etkilemektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısın bir yıl önceden sipariş verildiğini aktararak, 2.2 milyon grip aşısı temin ettiklerini söyledi. Nüfusları Türkiye’den az olmasına rağmen, İngiltere’de 30 milyon, Almanya’da 27 milyon grip aşısı temin edildi. Hükümetin Türk milletine layık gördüğü sayı sadece 2.2 milyon mudur” diye konuştu.
65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK RAHATSIZLIK
Grip aşısı olabilmek için birçok kriter olduğunu aktaran Akan: “Bir kişinin grip aşısı olabilmesi için 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıklarının olması gerekiyor. 65 yaş üstü olmayan vatandaşlarımızın grip aşısı olmaya hakkı yok mu? Sadece kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız mı grip aşısına ihtiyaç duyuyor? Türkiye’de ileri yaştaki vatandaşlar, diyabet hastaları, kronik kalp-akciğer hastaları, bağışıklık sistemini etkileyen ilaç kullanan hastalar dahi “Grip açısından 1.öncelikli yüksek risk grubunda değilsiniz” ibaresi karşılaşarak, grip aşısı yaptıramadı. Tüm dünya Covid-19 aşısının bulunmasıyla birlikte ciddi bir hareketlilik yaşıyor. Fakat Türkiye Hükümeti vatandaşlarına grip aşısı bile temin edemezken, Covid-19 aşısını nasıl temin edecek? Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynamak bu kadar kolay mı?” ifadelerini kullandı.
Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’tan Örnek Kan Bağışı Seferberliği
Turgutlu’da deve güreşleri heyecanı başlıyor
Güzelyurt’ta kanalizasyon hattı yenileniyor
Muradiye’ye ücretsiz sağlık merkezi açıldı
Manisa’da kaçak atığa karşı temizlik seferberliği
MCBÜ’ye sağlıklı yaşamda örnek iş yeri belgesi
Manisa’da ücretsiz dil ve konuşma terapisi başladı
Manisa’da 30 bin fidan toprakla buluşuyor
Anahtar Kelimeler:
covid-19-asisini-alamayacak-miyiz
- Pazar 9.4 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 11.1 ° / 2.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 10.7 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


