ÇİLEKLE MARKA OLAN KÖPRÜBAŞI'NDA HASAT BAŞLADI

1

EKONOMİ 24.04.2020 12:22:21 1710 0
ÇİLEKLE MARKA OLAN KÖPRÜBAŞI

Manisa’da en fazla çilek üretiminin gerçekleştirildiği Köprübaşı İlçesinde, çilek hasadı başladı.  Hasat çalışmamalarını yerinde incelemek amacıyla Köprübaşı İlçesine giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Müdürü Alptekin Sağıroğlu ve üreticilerle birlikte çilek hasadı yaptı. İlçede 4 mevsim çilek yetiştirdiklerini söyleyen İl Müdürü Metin Öztürk, “Köprübaşı çilekle marka olmuş bir beldemiz. Çilek Kenti olarak bilinen beldemizde 15 Nisan itibariyle hasat çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Üreticilerimiz de çileği çok severek üretiyorlar. Güzel gelir elde ediyorlar.Bu durumdan dolayı da oldukça memnunlar” dedi.

3 bin 500 dekar dikili çilek alanı 

İlçede çilek üretiminin yaz aylarının yanı sıra kışın da örtü altında devam ettiğine dikkat çeken İl Müdürü Öztürk, “İlçemizde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı yaklaşık 400 çiftçimiz bulunmakta. 3 bin 500 dekar dikili çilek alanımız var. Dekarda ortalama 3 ton ürün elde edilmekte. Bu alandan yaklaşık 10 bin 500 ton civarı çilek elde ediyoruz. Şuan fiyat 7 TL. Sezon boyu ortalama fiyat beklentimiz ise 5 TL civarında. Bu da sezonda ilçemize, 52.5 milyon TL para girişi demek. Örtü altında ise üretimimiz on iki ay devam ediyor. Normal hasadımız, afet vb. herhangi bir sorunla karşılamaz isek Haziran sonuna dek devam edecektir. Köprübaşı çileği kalitesi, iriliği, lezzeti ve yola dayanımı nedeniyle büyük avantajlar sağlamaktadır. Güzel bir sezon geçirmemizi diliyor, hasadın İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

elit escort bayan

Prof. Dr. Akpınar: “Kadromuzu Barcelona Gibi Kurduk”

Manisa Derbisinde Gülen Taraf Nurlupınarspor

Gediz Taştı, Büyükşehir Mahsur Kalan 44 Vatandaşı Kurtardı

Ramazan Öncesi 22 Bin Sofraya Büyükşehir Dokunuşu

Başkan Balaban Seyitli’ye Kazandırılan Projeleri İnceledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Her Koşulda Vatandaşın Yanında

Bir Mahalle Daha Sağlıklı ve Kesintisiz İçme Suyuna Kavuşuyor

Başkan Dutlulu’dan Manisa’nın Geleceğine İki Vizyon İmza

  • Pazartesi 10.8 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 8.9 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9.1 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.