Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Çifte Standart Çiftçiyi Mağdur Ediyor

0

SİYASET 14.12.2016 13:11:30 1178 0
Çifte Standart Çiftçiyi Mağdur Ediyor

Çiftçilerden gelen, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Kredi ertelemelerinden yüksek komisyon aldığı yönündeki şikâyetleri araştıran CHP’li vekil Biçer; “Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı ile de görüşmeler yapıldı. Bu durum Hem Tarım Kredi Kooperatiflerini hem de Ziraat Bankasından değil de Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanan çiftçiyi mağdur eden bir uygulamadır. Tarım Kredi Kooperatifleri de bu durumdan rahatsız olduklarını bankalardan kullandıkları kredilerde yüksek faizle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek bu duruma düzenleme getirilmesini istediler. Yani şöyle ki Ziraat Bankası Çiftçimize kullandırdığı kredi faiz oranında Tarım Kredi Kooperatifine Kredi kullandırırsa Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanan çiftçimiz de yüksek faizlerle karşılaşmayacak. Yani sözde kredileri erteledik diyorlar bir yıl sonra çiftçimizin ödeyeceği faizin çiftçiyi nasıl mağdur edeceğini hesaplamıyorlar!” dedi.

CHP’li Milletvekili Dr. Biçer; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin resmi internet sitelerinden yaptığı açıklamalarda, “Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2016/9147 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve diğer kayıt sistemlerine (Türk-Vet, AKS, TBS vb.) kayıtlı üretim faaliyetlerine devam ederken gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, 01.01.2016 tarihinden 31.12.2016 tarihine kadar Türkiye sınırları içerisinde meydana gelen yangın, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi ve hortum afetlerine maruz kalan bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören ve bu kararname kapsamında borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerimizin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesi yapılacaktır.” denilmiştir. 2016/9147 sayılı Bakanlar Kurulu Karara ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin yaptığı açıklamalara göre, Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçi borçlarını % kaç erteleme komisyonu ve faiz oranı ile ertelemektedir? T.C. Ziraat Bankası A.Ş. çiftçi borçlarını % kaç erteleme komisyonu ve faiz oranı ile ertelemektedir? Bu iki önemli sorunun yanıtını bekliyoruz! Çifte standart var! Her durumda çiftçimiz zor durumda kalıyor! Bu ülkede hiçbir uygulama adil uygulanmıyor artık!” diyerek yüksek faiz oranlarından dolayı zor durumda olan çiftçilere olan desteğini dile getirdi.

ÇİFTÇİLERİN FERYADINA DUYARSIZSINIZ!

CHP’li Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer; “Tarım Kredi Kooperatiflerinin daha yüksek faiz ve komisyon uygulamasına Tarım Bakanlığının herhangi, bir müdahalesi olmuş mu bilmiyoruz!  Çiftçilerin yüksek faiz ve komisyon uygulamasına karşı Bakanlığın duyarsız kalmasının gerekçesi nedir?” bakanlığın sorularımıza vereceği cevabı bekliyorum! Çiftçilerimizin mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacağım!” dedi. 

HABER MERKEZİ


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.