Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Çiftçiye Kredi Borcu Müjdesi

0

GÜNDEM 26.09.2016 14:54:15 1431 0
Çiftçiye Kredi Borcu Müjdesi

Hükümet kooperatif ve çiftçilerin biriken borçları için harekete geçti. Bu kapsamda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçiler için önemli bir karar aldı. Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırılacak. 1268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayılarak yeniden ödeme planı yapılmış olacak. Borçlardan dolayı başlatılan icra takiplerini de durdurulurken, afetlerden etkilenen çiftçilerin, üreticilerin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını da bir yıl süreyle ertelenecek. Hükümetin kararı kapsamında, üreticilerin mağduriyetini gidermek için Tarım Sigortaları'nın etkinliğini artırılacak ve kapsamı genişletilerek, TARSİM'i daha etkin çalışacak hale getirilecek.

Saruhanlı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Karun Akdemir, konuyla ilgili kararnamenin henüz kendilerine gelmediğini ancak borç ertelemenin bir af olmadığını vurguladı.

 İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonların borç ertelemeden yararlanacak çiftçileri belirleyeceğini vurgulayan Akdemir; 'Yurt genelinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin  çıkartılan kararname ile 30 bin 499 ortağının 303 milyon 392 bin liralık borcu bir yıl süre ile ve yüzde 5 faizle ertelendi.

Bilindiği gibi kararname, 81 ilde sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesini içeriyor' dedi.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: ciftciye-kredi-borcu-mujdesi
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.