Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

ÇİFTÇİLER BAĞLARDA BOŞ FİLİZLERİ TOPLAYIP ÜZÜM KISMINI BIRAKIYOR

1

GÜNDEM 18.04.2020 16:51:07 1078 0
ÇİFTÇİLER BAĞLARDA BOŞ FİLİZLERİ TOPLAYIP ÜZÜM KISMINI BIRAKIYOR

ÇİFTÇİLER BAĞLARDA BOŞ FİLİZLERİ TOPLAYIP ÜZÜM KISMINI BIRAKIYOR

 Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına gidildi. Geçtiğimiz haftaya göre bu hafta tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanlar yasaktan muaf tutuldu. Çiftçiler, yasaktan muaf tutulmalarından duydukları memnuniyeti dile getirirdi. Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki tarım işçileri, sabahın erken saatlerinden itibaren bağların yolunu tutarak çalışmalarını sürdürdü. İşçiler bağlardaki boş filizleri topladı.

BİZİM İÇİN HER GÜN ÖNEMLİ

Yasağın çiftçilerden muaf tutulmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Hacıhaliller Mahalle muhtarı aynı zamanda üzüm üreticisi Şeref Ocaklıgil, “Çiftçilerimiz bağlarındaki çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Hepimizin bildiği gibi geçen hafta sokağa çıkma yasağından biz üreticiler muaf tutulmamıştık. Ancak bu hafta sonu herkes bağlarında bahçelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bizim için her geçen gün önemlidir. O yüzden hiç boş geçirmememiz lazım. Özellikle üzüm bağları yılın 12 ayı bakım gerektiriyor. Bu kapsamda verimli bir sezon için yasağın bizlere vurmamasından dolayı çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

DOMATES EKİLECEK, BAĞLARIN BOŞLARI ALINACAK

Geçimlerini bağlarda yevmiye usulü çalışarak geçirdiklerini anlatan Sevgi Cennet,  “Yasaktan dolayı geçtiğimiz hafta sonu evlerimizdeydik. Ancak bu hafta sonu bağlarımızdayız. Ne yapalım ihtiyacımız var. Önümüzde Ramazan ayı var. Bağların boş filizlerini koparıyoruz. Üzümlü kısmı kalıyor. Domates ekilecek, bağların boşları alınacak. Burada 10 kişi çalışıyoruz. 13 kişi de başka bir yerde var. Hepimizde bu işi yapıyoruz. Yevmiyelerimizi kazanıyoruz. Herkesin ekmek parası ablam. Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Suzan Özdeş (52), “Sabah saat 6’da kalkarak buraya geldik. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada akşam saat 16.00’a kadar çalışarak 70 lira yevmiye alıyorum. Geçen hafta sonu evimizde kalmıştık. Bu hafta sonu çalışarak evimize ekmek götüreceğiz. Çünkü başka işimiz yok. Ekmek için her şeye katlanıyoruz, çalışıyoruz sıkıntı çekmemek için. Devletimize teşekkür ederiz. Bizim için yasağı kaldırdı. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.