Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP'li Gürtunca Manisa Basını İle Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa şehzadeler ilçe başkanı Hakan Gürtunca ve yönetimi Manisa yerel basını ile kahvaltı programında bir araya geldi.

MANİSA-GENEL 17.10.2023 14:14:00 1402 0
CHP

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa şehzadeler ilçe başkanı Hakan Gürtunca ve yönetimi Manisa yerel basını ile kahvaltı programında bir araya geldi. İlçe başkanlığında düzenlenen kahvaltı programında Şehzadeler gündemini değerlendirdi.

Şehzadeler ilçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe başkanı Hakan Gürtunca dikkat çeken açıklamaların yanısıra şehzadeler Belediye başkanı Ömer Faruk Çelik'e de tepki gösterdi.

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gürtunca şunları söyledi;
"Ülkenin her yerinde devam eden sıkıntılar Şehzadeler şehri Manisa'da da devam ediyor, Özellikle esnaflarımız şuan çok zor durumda, ülkedeki ekonomik sıkıntılar gitgide artarken esnaflarımız, esnaf kefalet kooperatifinden kullandıkları krediler ile çeviriyorlardı, ama maalesef şu bir yıl içinde %5,5 ile yaptıkları borçlanmalar önce %7,5'a sonra %9'a sonra %12'ye şu anda ise, yıllık yüzde 19'a çıktı. Esnaflarımız bunun karşılığında 500.000 lira olarak kullandıkları kredili limitleri maalesef 200 bin liraya veya 100.000 liraya düştü. Bu durum maalesef esnafa can suyu olan, esnafa can veren olayın kesilmesine neden oluyor" Dedi. Ardından esnafların sorunlarından olan bağkur sorununu dile getirdi.
"Yine aynı şekilde esnaflarımızın en büyük sorunlarından biri de, belirli bir yaş üzeri kişiler, 7.200 prim günü ile bağkur'dan emekli olacaklardı, sayın cumhurbaşkanı seçimden önce bunu seçim vadi olarak vermişti ama maalesef şuan o 7.200 prim günü olayı hala sallamada, ilgili bakan hala çalışmalarımız devam etmekte deyip topu tacı atıyor. Bununla ilgili esnafta çok büyük bir beklenti ve sıkıntı var. Meclisteki milletvekilleri ile beraber bu konunun da takibinde olduklarını söyledi. Öte yandan emeklilere ödenen 5000 liralık prime tepki gösterdi.
" Bağ-kur emeklisi olan esnafımız mecburen çalışıyor, çalışmayan esnafımıza veriliyorken çalışan esnafımıza verilmiyor ama iki esnafta aynı şekilde ödeme yaptı. Bu da eşitlik haklarına oldukça aykırı bir durum" diye kaydetti.

Bir eğitimci olarak Gürtunca'nın söylediği okul temizliği ile güvenliği olarak yeterli personel bulunmadığı ve temizliğinde dip seviyede olduğunu ve ve eğitim gören çocukların zor şartlarda bulunduğunu bunun içinde kendilerinin iş kurun uyguladığı, toplum yararına olan projeler Olarak adlandırdığımız projeler var, Şehzadelerde 65'e yakın okulumuza tahsis edilen çalışan personel sayısı 75 Bu kimi okula bir tane kimisine hiç yok! Ne oluyor bu sefer iyi mahallere okul aile   birlikleri çözmeye kalkılıyor dedi.

Şehzadeleri konu alan açıklamalarda bulunan Gürtunca Şehzadeler belediye başkanı ve yönetimine de tepkiliydi.

"Seçim yaklaştıkça seçim şovlarına başlayan Şehzadeler Belediye başkanı ve yönetimi her gün kullandığımız yolları seçim yaklaştıkça yeniden yapmaya çalışmaya başladı. Nurlupınar bölgesinde bazı mahallelerde ikişer üçer sokakta asfaltlama yaptılar, o bölgelere girdiğimiz vakit o sokaklar bugün patates tarlasına dönmüş durumda. Bir bölümü bitirilirken diğer bölümlere dokunulmadı bile, aynı elektrik ve su parasını ödediğini söyleyen halk kendilerinin de bir farkı olmadığını aynı hizmette istediğini dile getirdi. Öte yandan büyük mahallelerde çok az temizlik çalışanının bulunmasından dolayı mahallelerin çöplük içinde olduğunu da söyledi.

Öte yandan da Şehzadeler Belediye başkanı Ömer Faruk Çelik'in 2015 seçimlerinde seçim vadi olarak Manisa teleferik projesi olarak 40 yıllık hayalin gerçekleştireceğini söylemişti, fakat gelinin noktada hiçbir şey yapılmadığını teleferiğin t'sini bile yapılmadığı ve 40 yıllık projenin hayal olarak kaldığını ifade ederek tepki gösterdi ve şehzadelerin hafızalara kazınan bir şehir olarak hizmet etmek gerektiğini ifade etti. Aynı şekilde Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne de tepkisi vardı. 
"Türkiye'nin en büyük millet bahçesini kuruyoruz projesini kuracaklarını söylemişti ama öğrendik ki bırakın bitirmeyi, 2012 yılından itibaren istinlakları bitmiş ve yapılması gerekirken, maalesef yapması gereken müteahhitler bırakıp kaçmış. Millet bahçesi projesinin de hayal kaldığını ve ödenen vergilerin nereye gittiğini ödenen paralarla neler yapıldığını da sorguladı.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.