Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP’DE MELTEM ERDİNÇ PARTİ MECLİSİ’NE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay heyecanı sürerken önceki dönem il başkanlığı danışmanı Sosyolog Meltem Erdinç, Parti Meclisi’ne aday olduğunu açıkladı.

MANİSA-GENEL 13.10.2023 15:39:00 1400 0
CHP’DE MELTEM ERDİNÇ PARTİ MECLİSİ’NE ADAYLIĞINI AÇIKLADI


 

 CHP Manisa İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamada Erdinç, partide süreç içerisinde birçok hata yapıldığınaancak artık parti politikalarının uygulayıcı değil belirleyicisi olmak yolunda ilerlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Erdinç açıklamasına örgütün içinde bulunduğundan bahsederek başlarken örgütün desteğinin önemine dikkat çekti; “Benim büyüdüğüme şahit oldunuz, ben sizden çok şey öğrendim ve sizinle birlikte çok şey tecrübe ettim. Bugün aday olma cesaretimin altında da sizin desteğiniz var. Biliyorum ki örgütüm bu zamana kadar olduğu gibi bugün de benden desteğini esirgemeyecektir.”
 

İNANIYORUM Kİ BU HAYAL KIRIKLIĞINI AŞACAĞIZ


Meltem Erdinç açıklamasında partide birçok hata yapılırken ‘şimdi sırası değil’ denerek susmak zorunda bırakıldıklarını ama artık konuşma zamanının geldiğini söyleyerek açıklamasına devam etti; “Partide yanlış ilerleyen süreçler olduğunu gördük, çoğu zaman yanlış da olsa parti politikalarımızın arkasında durduk. Arkasında durduk çünkü bize defalarca söylendiği gibi bu ‘son seçim’di, şimdi sırası değildi, seçimden sonra konuşacaktık. İşte şimdi tam da seçimden sonrasında konuşma zamanına geldik. Konuşacağız çünkü hayal kırıklığımız yüksek, konuşacağız çünkü sözümüzü söyleyemedik, sesimizi duyuramadık, konuşacağız ve inanıyorum ki bu hayal kırıklığını aşacağız.Görüyorum ki bugün her birimizde farklı bir heyecan var, artık belirlenen parti politikalarının uygulayıcısı değil bu politikaları belirleyenler olma yolunda ilerlemek istiyoruz. Çünkü her gün bir kadın öldürülürken kadın politikalarındaki eksiklikler, her gün çocuklar biraz daha tarikatların eline düşerken eğitim politikalarındaki eksiklikler, her gün vatandaşımız yoksullaşırken sosyal politikalardaki eksiklikler artık katlanılabilecek bir durum olmaktan çıktı. İşte ben de bu sebeple bugün aday adaylığımı siz değerli örgütümle ve kamuoyu ile paylaşmak istedim.”
 

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEN TÜRK GENÇLERİDİR


Siyaset anlayışının farklı olduğunu söyleyen Erdinç, bu süreçte en çok gençlerden destek aldığını ve gençlerin sesinin duyurulması gerektiğini de sözlerine ekledi; “Bizim bir siyaset anlayışımız var ve bu anlayışın en büyük destekçisi Ata’sının izinden giden Türk gençleridir. Bu anlayış devrimcilikten yana, laiklikten yana, Cumhuriyet’ten yana ama en çok da liyakatten yana bir anlayış. Biliyorum bugün karşınızda aday olarak beni görüyorsunuz ama bu yolda yalnız olmadığımı da biliyorum.Gençlerin kendi sözlerini söylemesine imkân tanıyan parti yönetiminin ve onların sözlerini dikkate alan politikaların oluşturulması bugün bir dilek değil zorunluluk olarak ortadadır. Ben bu anlayışla, bu ilkeler ışığında ve işçiden emekçiden eşitlikten yana bir Cumhuriyet Halk Partisi görmek istediğim için adayım.”
 

ÖNCELİĞİMİZ ÖRGÜTÜN SESİNİ DUYURMAK


Bir değişimden bahsediliyorsa bunun çağına uygun ve teknolojiyi yakalayan bir parti programı ile anlamlanacağını söyleyen Erdinç, örgütün sesinin Parti Meclisi’nde de duyurulması gerektiğine dikkat çekti; “Bir değişimden bahsediyoruz, bu değişim yalnızca kişilerle sınırlı kalmamalı, çağına uygun bir parti programını oluşturmak gerekmektedir, bu program oluşturulurken çağın gerekliliklerini anlayan insanlarla ve en çok da gençlerle çalışmalıyız. Bizler genç arkadaşlarımızla öncelik sıralamasında öncelik sıralamasında örgütünün sesini dinleyen ve duyuran bir parti meclisi üyesi olmak gerekliliğini gördük. İlk işimiz örgütün sesine kulak vermek olacak bunun için de dijital bir dönüşüm sağlanması için mücadele edeceğiz. Bu dönüşüm kolay değil, bahsettiğimiz hiçbir şey aslında hiçbir mücadele tek başına verilmez. Manisa olarak öz gücümüzün buna yettiğini ve bu konuda aktif olarak çalışacak bir genç ekibimiz olduğunu gururla söylemek isterim. Farklı disiplinlerden, alanlarında uzman, heyecanlı ve genç bir kadroyla bu işi yapmak istiyoruz. Çağın gerekliliklerini anlamak ve teknolojik gelişmeyi yakalamak için yazılımcı arkadaşlarımız, nitelikli sosyal politikalar için sosyal bilimci arkadaşlarımız, siyasetimizi geliştirmek ve değiştirmek için siyaset bilimci arkadaşlarımız, işçilerin halinden gerçekten anlamak için işçi, emekçi arkadaşlarımız, bunun yanında hukukçular, sağlıkçılar ve daha birçok alanında uzman kişilerle birlikte çalışıyoruz.”
 

ATATÜRK DEVRİMLERİ IŞIĞINDA İLERLEYECEĞİZ


Meltem Erdinç konuşmasının konuşmasına devrim şehitlerini anarak ve Atatürk devrimleri ışığında ilerleyeceklerini söyleyerek son verdi; “Çok çalışacağız, mücadele edeceğiz, sesimizi duyuracak ilimizi, örgütümüzü, partimizi ve ülkemizi her alanda çok daha iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Cesaretimizi bu yolda bedeli canlarıyla ödeyen Muammer Aksoy’dan, Bahriye Üçok’tan, Ahmet Taner Kışlalı’dan, Uğur Mumcu’dan ve daha nicelerinden alıyoruz, onlardan devraldığımız aydınlanma meşalesini bir adım daha ileriye taşıyacak, kurucu ilkelerimiz ve Atatürk devrimleri ışığında ilerleyeceğiz!”
 

PARTİ MECLİSİ’NDE TEMSİLİYET MANİSA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Açıklamada konuşan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek Parti Meclisi’nde temsiliyetin Manisa için çok önemli olduğuna dikkat çekerek Parti Meclisi’ne aday olan Meltem Erdinç’e başarılar diledi; “Meltem kardeşimiz geçtiğimiz süre içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin birçok kademesinde görev almış ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Gerek aldığı eğitim gerek olarak kişiliği ile örnek bir kişidir. Bu çıktığı yolda da Parti Meclisi’ne umarım seçilir. Bizim de desteklerimiz her zaman için yanında olacaktır. Parti Meclisi’ne seçildiğinde de Manisa’yı çok iyi temsil edeceğine, bizi gururlandıracağına en ufak bir şüphemiz yoktur. Parti Meclisi partimizin önemli bir kademesi. Manisa’nın oradaki temsiliyetini ben çok önemsiyorum, orada biraz eksik olduğumuzu görüyorum. İnşallah Meltem Erdinç ile birlikte ve daha başka adaylarımızla Parti Meclisi’nde temsil yeteneğinde oluruz ve Manisa’mızı orada da gururlandırırız. Çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum, yapacağından en ufak bir şüphemiz yolunuz açık olsun.”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.