Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP’de bayramlaşmada gündem ‘Değişim’ oldu

Kurban Bayramı öncesi CHP Manisa İl ve Şehzadeler ile Yunusemre İlçe başkanlıklarında erken bayramlaşma töreni düzenlendi.

26.06.2023 14:06:00 897 0
CHP’de bayramlaşmada gündem ‘Değişim’ oldu

 

Kurban Bayramı öncesi CHP Manisa İl ve Şehzadeler ile Yunusemre İlçe başkanlıklarında erken bayramlaşma töreni düzenlendi. 

İl ve ilçe başkanlıklarında düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Güntunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP Manisa eski il başkanı Semih Balaban, il-ilçe kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. 
Her iki ilçe başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde gündem konusu hem değişim hem de önümüzdeki yerel seçimler oldu. 


“MANİSA GENELİNDE OYLARIMIZI ARTIRDIĞIMIZI GÖRÜYORUZ”


Partililerle bayramlaşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı konuşmada 14-28 Mayıs seçimlerinin değerlendirmesini yaptı. 
Türkiye’nin 100 yılın en önemli seçimlerinden birisini geçirdiğini dile getiren CHP’li Bakırlıoğlu sözlerine şu ifadelerle başladı: “Umarım bu bayram ülkemize mutluluk ve refah getirir. 100 yılın en önemli seçimi dediğimiz bir seçimi geçirdik. Alınan sonuçlar partimiz açısından olumlu değil. Sonuç itibariyle öyle bir seçim sistemi var ki 50+1 alanın her şeyi kazandığı, 50-1’in ise hiç bir şeyi kazanamadığı dolayısıyla toplumu ayrıştıran bir sistemde yarışa girdik. Beklediğimiz sonucu ne yazık ki alamadık. Manisa genelinde oylarımızı artırdığımızı görüyoruz. Bütün ilçelerde oylarımız artmış. En fazla oyumuzun arttığı ilçelere baktığımız zamanda karşımıza  Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerimiz çıkmakta. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Manisa sonuçlarına bakıldığı yaklaşık 3 bin 500 oy daha fazla almış olsak hem parti olarak kentimizin tarihinde birinci olacaktık.  Sonuçlara bakıldığı zaman gelecek için bizim umut vaad ediyor. Önümüzdeki 8 sonra yapılacak olan Mart yerel seçimlerinde Manisa’da CHP’nin ne kadar iddialı olduğunu bu sonuçlardan herkes görmüş oluyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde daha fazla çalışacağız.”


“CHP’NİN GÜNDEMİNDE BİR DEĞİŞİM VAR”


Açıklamasına partinin gündeminde olan değişim ile ilgili devam eden CHP’li Bakırlıoğlu, parti içinde artık cesur değişikliklerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. 
CHP’li Bakırlıoğlu değişim ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Değişimden bahsediliyor. Evet doğrudur şuanda CHP’nin gündeminde bir değişim var. Bu değişimin nasıl olacağı konusunda bana kalırsa en doğru ifadeler Grup Başkanımız Özgür Özel’e aittir. Sayın Özel ‘Değişim cesur ve vefalı olmalı’ dır dedi. Bu hatlar içerisinde bence de cesur değişiklikler yapmamız lazım. Vefayı da hiçbir şekilde unutmamamız lazım. Bizlerin birbirimize partili olduğumuzu, yoldaş olduğumuzu hiçbir şekilde unutmadan önümüzdeki süreçte delege seçimleri olacak. Ardından ilçe ve il kongreleri olacak. Bu değişimin ana hatlarının ne şekilde olacağı bu kongrelerde ve kurultayımızda tartışılacaktır. Ben bu süreçte partimizin daha da güçlenerek çıkacağını görmekteyim. Buna inanıyorum. Çünkü CHP 100 yıllık bir parti. 100 yıl boyunca siyasette hala önemli bir aktör olmasının altındaki en büyük nedenlerden bir tanesi değişebilmesidir. Bunu başarabilmesidir. Türkiye toplumu yenilendikçe CHP’de yenilenebilmiş ve değiştirebilmiştir.”


“ŞAHISLARDAN ZİYADE TÜZÜK”


Parti içindeki değişimin şahıslardan ziyade en önemli olarak tüzükte yapılması gerektiğini söyleyen CHP’li Bakırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bir değişimin arifesindeyiz. Her değişimin sancıları olacaktır. Ama şuna inanıyorum bu süreci tüzüğümüz bir tek şahıslar üzerinden bahsedersek çok fazla yol alamayacağımızı düşünüyorum. Şahıslardan ziyade tüzük. Tüzüklerle ilgili taleplerde açıldı şuanda. Genel merkezimiz bütün üyelerine mesaj gönderdi. Tüzüklü alakalı değişiklikli ilgili hangi istekleri varsa o talepler toplanıyor. Kurultayda bu tüzük değişikliği de ele alınacak.”
“PROGRAMIMIZDA DA CİDDİ DEĞİŞİKLİĞE GİTMEK LAZIM”
CHP’li Bakırlıoğlu açıklamasını son kısmında, parti programında da ciddi anlamda değişikliğe gidilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Bir önemli husus. Belki bu gözden kaçıyor. Ancak programımızda da ciddi bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Programımız 2007 yılında kaleme alınmış. Ve artık ne yazık ki güncelliğini kaybetmiş durumda. En basit örneği, bizim programımıza baktığımız zaman Tarım Sigortalarını getireceğimiz söyleniyor. Halbuki tarım sigortaların bu memlekete geleli 15 yıl oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değiştirileceğimiz söyleniyor. Öyle bir kurum kalmadı. Çünkü artık başka bir sistemle yönetiliyoruz. Başkanlık sistemi dediğiniz bir sistemle yönetiliyoruz. Programımızın da ciddi şekilde revize edilmesinde fayda var.”


“DEĞİŞİM İÇERİSİNDE PARTİMİZİ ZİRCEYE ÇIKARAK YERELDE BAŞARILI OLACAĞIZ”


CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan ise bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada parti içerisinde yaşanacak değişim ile önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, “Huzurlu ve mutlu bir bayram geçirelim ki ondan sonra gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere büyük bir moral ile başlayalım. Başarının tabanda kazanılacağına inanlardanım. Şuan da biz tabandan başlayarak tepeye kadar büyük bir değişim içerisinde partimizi zirveye çıkarıp yerelde başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü Manisa geçtiğimiz seçimlerde çok küçük bir oy farkı ile kırmızı renge boyanamadı. Bunun burukluğunu yaşıyoruz. Ama dışarıdan bakıldığı zaman hiçte öyle değil. Bizim bu seçimlerde önemli bir başarı elde ettiğimiz başta genel merkezimiz ve diğer iller görüyor. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tempomuzu hiç bozmadan yerel seçilerde de önemli bir başarı elde edeceğimizi inanıyorum.”
14 Mayıs seçimlerinde partinin 5’nci sıra milletvekili adayı olan CHP Manisa eski il başkanı Semih Balaban ise yaptığı kısa konuşmada, “Burukta olsa bu bayramı kutluyoruz. Gönül isterdi ki AKP’siz bir bayramı kutlamak. Ama maalesef olmadı. Bunuda ileride hep birlikte tartışırız.” ifadelerini kullandı.


İLÇE BAŞKANLARINDAN DEĞİŞİM MESAJI


Parti içi bayramlaşma söz alan Şehzadeler ve Yunusemre ilçe başkanları ise değişim mesajları verdi. 
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca yaptığı konumada, “Kurban bayramına biraz buruk ve hüzünlü girsek de artık onları bir kenara koyduk. Hep birlikte önümüzdeki sürece bakacağız. Önümüzdeki süreci hep birlikte değiştireceğiz. Türkiye’de partimizin de inanıyoruz ki gerekli değişimlerin hepsi gerçekleştirilecektir. Bu genel başkanımızdan en mahalledeki üyemize kadar herkes bunu dile getiriyor. Hep birlikte Türkiye’mize yeni bir soluk aldırmak için bu süreç devam edecektir. 14-28 Mayıs seçimlerinde ilçe örgütü olarak il başkanlığımızdan, milletvekili adaylarımıza kadar, partililerimizden kadın ve gençlik kollarımıza kadar üstün gayret sonucunda Manisa’da oyunu en çok artıran ilçe olduk. İkinci turda da Yunusemre bir, Şehzadeler iki, soma üç yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarıyı 8 ay sonra gerçekleşecek yerel seçimlerde de yakalayacağız.” dedi. 
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ise konuşmasında, “Bu yıl buruk bir bayram heyecanı yaşıyoruz. Her ne kadar bir başarı elde etmediğimiz gibi görünse de esasında Türkiye’de güçlü bir muhalefetin ve her geçen gün oyunu yükselten bir muhalefetin olduğunu gösterdik. Manisa genelinde istediğimizi elde edemesek te Yunusemre ilçesinde önemli bir başarı elde ettik. Artık bundan sonraki hedefimiz yerel seçimler. Birlik ve beraberlik içerisinde önemli bir değişim yapılarak yerel seçimlerden bir zaferle çıkacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından CHP’li Bakırlıoğlu başta olmak üzere il ve ilçe başkanları ve partililer birbirleriyle bayramlaştı.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.