Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Manisa’da Balaban’dan miting gibi aday aday açıklaması

46 yıldır siyaset hayatının içerisinde yer alan ve 5 yıldır partisini il başkanlığı görevini yürüten CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, parti binasının önünde büyük bir katılımla il başkanlığı görevinden istifa edip önümüzdeki g

MANİSA-GENEL 25.12.2022 18:23:00 1243 0
CHP Manisa’da Balaban’dan miting gibi aday aday açıklaması

 

 


Miting havasında gerçekleştirilen açıklamaya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yanı sıra, CHP Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,Önceki dönem milletvekillerinden Erdoğan Yetenç, ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri, dernekler, sendikalar, oda başkanları, il ilçe kadın ile gençlik kolları ve partili üyeler katıldı. Açıklamaya Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban ve çocukları da katılarak destek verdi.  
Partinin il başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen aday adaylığı açıklamasında Semih balaban için, ‘Balaban Meclise’ sloganları atıldı.

“TOPLUMUN HER KESİMİNİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIM”

CHP Manisa İl başkanlığı görevinden istifa edep milletvekili aday adaylığını açıklayan Semih Balaban, 46 yıllık siyaset hayatı boyunca toplumun her kesimini yanında olmaya gayret gösterdiğini ifade etti. 
CHP Manisa milletvekili aday adayı Balaban yaptığı konuşmada ilk olarak şu ifadelere yer verdi: 
 “46 yıldır bu mücadelenin sol, sosyal demokrat, toplumsal mücadelenin içinde oldum. Bu mücadelen hiç vazgeçmedim. Bu zamana kadar şahsıma ne görev verilirse verilsin partimi en iyi şekilde temsil ettim. Bundan sonrada temsil etmenin sözünü veriyorum. 5 yıldır il başkanlığı yaptım. Ondan önce 2 yıl Şehzadeler ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Geçtiğimiz yerel seçimlerde partimden Şehzadeler Belediye Başkan adayı oldum. Partim için bütün mücadelemi sürdürdüm ve sürdürmeye devam ediyorum. 5 Yıllık il başkanlığım döneminde nerede bir sorun varsa, nerede bir mağdur vatandaşımız, toplum örgütümüz varsa yanlarında olmaya çalıştım. Manisa’nın ve halkımızın sorunlarını Türkiye’nin gündemine taşıdık. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bütün ilçelerimizi ilmek ilmek dokuduk. Görev yaptığım dönemde en uzak ilçelerimiz olan Demirci ilçemizi bile 19. Selendi ilçemizde ise 16 defa ziyaret ederek yaşanan sıkıntıları yerinde dinledim. Hiçbir ilçemizi ayırmaksızın sorumluluğumuz bilerek gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle yanlarında olduk. Manisa’mıza 4 tane belediye kazandırdık”

“TUTAMAYACAĞIM SÖZÜ VERMEDİM”

CHP Manisa milletvekili aday adayı Balaban açıklamasında siyaset hayatı boyunca tutamayacağı sözü vermediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
   “5 yıl boyunca ulaşabilir bir il başkanı oldum. Herkesin sorunuyla, partimi ayrımı yapmaksızın, parti farkı gözetmesizin hep ilgilendim. Bu benim insanlık görevim. Çünkü bizim felsefemizde önce insan olmak, sonra siyasetçi olmak var. Din, dil, ırk, mezhep ayırmadan herkesin tek bir gözle baktık. Bütün insanları insan olarak değerlendirdik. 46 yıllık siyasi hayatım boyunca hiç kimseye veremeyeceğim bir hesap olmadı. Kimseye yerine getiremeyeceğimiz bir söz vermedik. Ne söz verdiysek yerine getirdik ve arkasında durduk. Bunu kendime temel bir görev olarak benimsedim. Siyasette bu şekilde mücadelemizi sürdürdük.”

AKP’YE YÜKLENDİ

CHP’li Balaban açıklamasının ikinci kısmında AKP’ye yüklenerek, özellikle 5 yıllık il başkanlığı döneminde iktidarın yanlış politikalarına karşı mücadele verdiklerini dile getirdi. 
CHP’li Balaban yaptığı konuşmada şu sözlerini dile getirdi: 
  “AKP’ye karşı omuz omuza hep birlikte önce kendi birlik ve beraberliğimiz içinde sonra da altılı masanın saygı değer il başkanları, genel başkanlarıyla hep birlikte mücadele verdik. AKP 20 yıldır ülkeyi nasıl yönettiğini biliyoruz. AKP iktidara 3 Y ile geldiler. ‘Yoksulluğa, Yasaklara ve Yolsuzluklara’ son vereceklerdi. Şimdi baktığımızda AKP döneminde ülkemizde yoksulluk aldı başını gitti. İnsanlar artık çöpleri karıştırır hale geldiler. Yolsuzlukta 17/25 ‘Yolsuzluk Haftası’ diye adlandırdığımız bir dönemi yaşıyoruz. Yolsuzluk AKP döneminde had safhaya çıktı. Yasaklarda Türkiye ön saflarda yer alıyor. En son örneğini İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’na verdikleri siyasi yasak. Ama verdikleri yasak tutmaz, halk o yasağa izin vermez. AKP döneminde eğitim, ekonomi, tarım, esnaf, hukuk ve ahlak bitti. Ama az kaldı. Bizlerde yürekten inanıyoruz. Altılı masa ile birlikte halkın iktidarını kurup, AKP’nin tek adam rejimine son vereceğiz. Bizim AKP ve MHP’ye oy veren seçmenlerle bir sorunumuz yok. Onlarda bu ülkenin saygıdeğer vatandaşlarıdır. Bizim AKP’nin anlayışı, zihniyeti, yönetim anlayışı ile sorunumuz var. Sıkıştıklarında ‘Aynı gemideyiz’ diyorlar. Biz bu anlayış ile asla aynı gemide değiliz. Onlar İngilizler ile işbirliği yapan, ülkeden çok kendi çıkarını düşünen Vahdettin’den yana taraf, bizler kurucumuz ve kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten yanayız.”

“BU KONUDA EN BÜYÜK DESTEĞİ DE SAYIN GRUP BAŞKANVEKİLİMİZ ÖZGÜR ÖZEL’DEN ALIYORUZ. ÇÜNKÜ ÖN SEÇİMDE KENDİSİ TÜRKİYE REKORU KIRDI. KENDİSİDE ÖN SEÇİM KONUSUNDA NET.”

Konuşmasında önümüzdeki genel seçimlerde partisinden belirlenecek olan milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğinin çağrısında bulunan CHP’li Balaban, ön seçimle ilgili şu ifadelere yer verdi:
   “İl örgütü olarak ve tüm ilçe başkanları olarak parti içi demokrasinin kurumsallaşmasından yanayız. Sosyal demokrat bir partide parti içi kurumsallaşma Çok önemlidir. Biz 2023’te belirlenecek milletvekili listesinin hakim nezlinde üye bazlı ön seçimle yapılmasını istiyoruz. Bu konuda en büyük desteği de sayın Grup başkanvekilimiz Özgür Özel’den alıyoruz. Çünkü ön seçimde kendisi Türkiye rekoru kırdı. Kendiside ön seçim konusunda net. Partimizin vereceği bu kararda sayın grup başvekilimizin de bizim gibi düşündüğünden adım gibi eminim.”

NEDEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Konuşmasının son kısmında neden milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan CHP’li Balaban, son olarak şu cümlelere yer verdi:
  “1976 yılından beri bu mücadelenin içindeyim. 2018’de il başkanıydım. Milletvekilliği konusunda bir talebim olmadı. Milletvekilliği aday adaylığını düşünmedim. Ama 3 yılın sonunda örgütümüzün, tabanımızın, arkadaşlarımızın önerisi ve desteğiyle o gücü onlardan aldığım için aday adaylığımı açıkladım. Üreticinin tarlada görünmeyen emeğinin, sanayideki işçinin emeğinin, inim inleyen esnafımızın, emekçinin, emeklinin sesi olmak için aday oldum. Türkiye’de kentimiz de ezilen ne kadar mağdur insan varsa onların parlamentoda sesi olmak için aday oldum. Kendim eğitimci olduğum için eğitimde yaşanan sorunları çok iyi bildiğim ve yaşanan sorunları parlamentoda dile getirmek için aday oldum. Türkiye’miz için, geleceğimiz için yeni projeler üretmek amacıyla bu yola çıktım. Demokrasi, hak, hukuk mücadelesine parlamentoda katkı vermek için aday oldum. Manisa’daki tüm üyelerimize, partililerimize her konuda sahip çıkmak ve Manisa’da tarihinde ilk defa CHP’yi birinci parti yapmak için bu yolda yürümeye karar verdim. Anketlerde başa baş gidiyoruz. Kendimi örgütüme, partililerimize ve halka emanet ediyorum. Takdire sizler vereceksiniz. Ne verirlerse başımızın üstünde yeri var. Altı masa Türkiye’nin umudu ve ülkemizin en önemli olgulardan biri. Altılı masada kim Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilirse korkmadan söylüyoruz Türkiye’nin 13.’ncü Cumhurbaşkanı adayıdır. Ama bizim gönlümüzün adayı genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

ÖZEL;”CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINDA ÖNCE KURTULUŞU SONRA KURULUŞU YAŞAYACAĞIZ”

Balaban’ın aday adaylığı açıklama törenine katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, Semih Balaban’a destek verdi. Özgür Özel ve Semih Balaban kürsüde birliktelik pozu verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Artık seçim atmosferi yaklaştı. Bir yandan AKP’nin yargı üzerinden sivil siyasette yapmak istediği darbe var. Ama Ekrem Başkana yaptıkları darbe girişiminin milletin göğsünden döndüğünü hep birlikte gördük. Siyasette tükenmekte olan iktidarın gitmemek için demokrasi dışı birçok uygulamasına şahit olduk. Her geçen gün gücünü gitgide artıran bir partiyiz. Eskisine göre çok daha coşkulu kalabalıklarla birlikteyiz. Bu otoriter rejime her beraber dur demek için artık sosyal demokratların yanında kol kola girdikleri muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar ve her türlü ittifakın üstünde Türkiye ittifakını savunan insanlarla birlikte yolumuzu yürüyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında önce kurtuluşu sonra kuruluşu yaşayacağız” ded


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.