Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Chp’li Özel’den “Maden Ocakları Madencilerimize Mezar Olmaya Devam Ediyor!”

0

GÜNDEM 4.12.2016 10:55:45 1125 0
Chp’li Özel’den “Maden Ocakları Madencilerimize Mezar Olmaya Devam Ediyor!”

Soma’da yitip giden 301 madencinin ardından verilen bütün sözler ve dökülen gözyaşlarının da unutulduğunu kaydetti Özel: “Bunca acının üstüne, ölümlere engel olmayan yasaların revize edilmesi, eksiksiz uygulanması, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekirken, bugün hala maden ocakları madencilerimize mezar olmaya devam ediyor.” dedi.

 CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel;“Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler günü. 13 Mayıs Soma faciasının üzerinden 936 gün geçmesine rağmen, yitip giden 301 evladımızın ardından verilen tüm sözler, dökülen tüm gözyaşları unutuldu. 28 Ekim 2014’te Ermenek’te cansız bedenlerini çıkartmak için günlerce uğraştığımız o madencileri de kimse hatırlamıyor şimdi!  17 Kasım 2016’da Siirt Şirvan’da göçük altında kalan 4 işçimizin cansız bedenlerine hala daha ulaşılamadı. Tıpkı; 10 Şubat 2011’de Elbistan’da meydana gelen maden faciasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen 9 işçimizin cansız bedenlerine hala ulaşılamadığı gibi' dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel; 'Denetimsiz, işçi güvenliği koşullarının sağlanmadığı, önlemlerin alınmadığı, aşırı kar hırsının ve aşırı üretimin hüküm sürdüğü madenler bugün hala can almaya devam ediyor.  Bugün bir yerlerde, bir evlat maden ocağından babası sağ salim dönsün diye hala yol gözlüyor, bugün bir yerlerde bir ana, madende kaybettiği evladı için hala ağıt yakıyor! Bunca acının üstüne, ölümlere engel olamayan yasaların revize edilmesi, eksiksiz uygulanması, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekirken, bugün hala maden ocakları madencilerimize mezar olmaya devam ediyor' dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel; 'Soma faciasının üzerinden geçen bu 936 günde Türkiye, yüzlerce maden emekçisini yitirdi. Bugün yaşadığımız onca madenci katliamına, onca faciaya rağmen hala ders çıkartılmadı, bir arpa boy yol alınmadı. Bugün ülkemizde, Mayıs 2010’da Karadon’da meydana gelen grizu faciasından sonra 30 işçinin yaşamını yitirmesiyle ilgili, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın, ‘Güzel öldüler.’ yorumundan bu yana değişen hiçbir şey yok. Yitip giden madencilerin arkasından benzer tepkiler yine verildi ve hükümet tarafından bu ölümler de “ normal”, “olağan” “kader” ve “fıtrat”…olarak görüldü. Görülmeye de devam ediyor.  Bizler biliyoruz ki yeryüzü sıcak olsun diye o soğuk maden ocağına inip alınteriyle ekmeğini kazanan işçilerin emeklerini, alınterlerini ve madencilerimizin hayatlarını siyaset, sermaye ve sendika üçgeninde bir kara deliğe hapsedenler, bu yaptıklarının hesabını eninde sonunda tarih karşısında, hem Türkiye işçi sınıfına hem de bu ülkenin güzel emekçi insanlarına vereceklerdir. Biz, o suskun zindanlarda ölümü göze alan bütün maden emekçilerimizin hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün bir kez daha işçi cinayetine kurban giden maden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, şu anda maden ocaklarında kazma sallayan, maden çıkaran tüm maden emekçilerimizin Dünya Madenciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

HABER MERKEZİ


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.