Cem Koca, Reşko Zirvesini AKUT Şehitlerine Adadı

4 bin 135 metre yükseklikteki Cilo Dağı Reşko zirvesine tırmanan AKUT Manisa gönüllüsü Cem Koca, orman yangınında şehit düşen 5 AKUT gönüllüsünün fotoğrafını zirveye taşıyarak vefa örneği gösterdi.

GÜNDEM 6.08.2025 19:38:21 199 0
Cem Koca, Reşko Zirvesini AKUT Şehitlerine Adadı

         (MHA)   Türkiye'nin en büyük vadi buzulu olan Cilo Dağı’ndaki Reşko zirvesine tırmanan AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekibi gönüllüsü Cem Koca, dağın zirvesinden yaptığı paylaşımla yürekleri dağladı. 22 Temmuz tarihinde Eskişehir Seyitgazi’de çıkan orman yangınına müdahale ederken şehit düşen AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara Ekibi gönüllüleri Alperen Özcan, Bayram Eren Arslan, İlker Onarıcı, Muharrem Can ve Tekin Enes Sarıyıldız’ın fotoğrafını sırt çantasında zirveye taşıyan Cem Koca, “Zirveyi AKUT gönüllüsü şehitlerimize adıyorum” paylaşımıyla 4 bin 135 metre yükseklikteki Reşko Dağı zirvesinden arkadaşlarına selam gönderdi. AKUT Arama Kurtarma Derneği’nde Temel Kampçılık Asistanı olarak gönüllülük yapan Koca, aynı zamanda Manisa Dağcılık Spor Kulübü sporcusu olarak Reşko zirvesine tırmandığını söylerken, zorlu tırmanışın ilk bölümü olan 2 bin 930 rakımlı Hakkari Yüksekova’daki kamp alanından başladıkları 4 bin 135 metrelik zirve yolculuğunu 11 saatte tamamladıklarını ifade etti. Koca, yeşil vatan için büyük bir özveriyle çalışarak, elim şekilde hayatlarını kaybeden AKUT gönüllüsü arkadaşlarının hatırasını zirveye çıkarmanın kendisi için büyük bir gurur ve bir vefa borcu olduğunu söylerken, “AKUT gönüllüsü 5 arkadaşımızı orman yangınlarıyla mücadele verirken kaybettik. Onların aziz ruhu, şimdi burada çok sevdikleri doğanın, tabiatın, ormanların ve dağların en yükseğinde. Ruhları şad olsun. Bu ülke onlar gibi vatanseverleri asla unutmaz” dedi. Hakkari Uludoruk Buzulu’ndaki Cilo Dağı’nın en yüksek zirvesi olan Reşko zirvesinde AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekibi gönüllüsü Cem Koca tarafından açılan pankartın paylaşımı sosyal medyada rekor düzeyde beğeni alırken, Koca’ya “İyi ki varsın” yorumları yapıldı.

Başkan Balaban’dan Otostop Çeken Öğrencilere Sürpriz

Rektör Rana Kibar, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Yeniden Seçildi

‘Adımla Manisa’ Projesinde En Çok Adım Atanlara Elektrikli Bisiklet Ödülü

Soma’da Zeytin Hasadı Şenliği: Başkan Okur’dan Birlik ve Bereket Mesajı

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı İlk Deplasmanına Çıkıyor

Yunusemreli Güreşçi Hakim Beytullah Kalay Milli Takım Kampında

Manisa’da MANİFEST Bilim Şenliği 8 Ekim’de Başlıyor

Manisa’da Gastronomi Rönesansı: Dostlar Meclisi’nde Lezzet Buluşması

  • Cuma 25.4 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.4 ° / 15.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.