Cansuyu, 3 milyon mazluma kurban eti ulaştırdı

Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini, büyük bir tecrübe ve titizlikle, sıkıntısız bir şekilde muhtaçlara ulaştırdı.

BÖLGE 4.07.2023 17:22:00 3660 0
Cansuyu, 3 milyon mazluma kurban eti ulaştırdı


Cansuyu ekipleri, bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen 50 bine yakın kurban vekâletlerini başta ülkemizde deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde mazlum ve gerçek muhtaçlara ulaştırdı.


Artan kurban fiyatlarına rağmen bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55’e yakın bir artış olurken, 20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonunda 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırıldı. Ayrıca bu yıl, Türkiye vekaletli kurbanlar, deprem bölgesi içerisinde yer alan 11 ilde dağıtıldı.
Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye kurbanlarının deprem bölgesinde kesileceğini açıklamıştı ve kurban sürecinde kesilen kurbanları derneğin bölgedeki lojistik merkezleri koordinasyonuyla depremzede vatandaşlarımıza ikram etti.
3 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRILDI
Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini, büyük bir tecrübe ve titizlikle, sıkıntısız bir şekilde muhtaçlara ulaştırdı. Bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55’e yakın bir artış oldu. 50 bine yakın kurban vekaleti deprem bölgesi başta olmak üzere, Asya, Afrika, Lübnan-Filistin kampları ve Gazze olmak üzere 20 ülkede oluşturulan birçok bölgede kesildi. Yaklaşık 3 milyon kişiye bağışçıların emaneti olan kurban etleri ulaştırıldı.
TÜRKİYE KURBANLARI DEPREM BÖLGESİNDE DAĞILDI
Cansuyu Genel Merkezi, deprem bölgesine yönelik özel çalışma yürüttü. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cansuyu ekipleri, bu yıl Türkiye kurbanlarını Mersin’de keserek deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde etlerin dağıtımlarını gerçekleştirdi. Türkiye kurban vekaleti sayısında da ciddi bir artış yaşandı.
“HİÇBİR AKSAKLIK YAŞAMADIK”
Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, 2023 kurban organizasyonunu yüz aklarıyla tamamladıklarını vurgulayarak, “Hiçbir aksaklık yaşamadık. Ekiplerimiz, gittikleri bölgelerden sağ salim geri döndüler. 6 farklı kurban bölgesi oluşturduk ve bu bölgeler dahilinde 20 ülkede ilgili komisyonlarımızın çalışmaları sonucu belirlenen kesim yerlerimizde, partner kuruluşlarımızla birlikte kurban organizasyonumuzu yüz akıyla yaptık. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir acı yaşadık. Biz de Türkiye kurbanlarımızı deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu yıl kurban fiyatlarında yaşanan anormal artışa rağmen yürüttüğümüz çalışmalarla kurban vekâlet sayımızı artırdık. Bizlere güvenleriyle kurban vekaletlerini ulaştıran, milyonlarca insanın yüzünde tebessüm oluşmasına, sofralarına et girmesine vesile olan bağışçılarımıza ve aziz milletimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
YETİM ÇOCUKLARA ULAŞILDI
Köylü, 25 ana başlıkta yardım çalışmalarını sürekli olarak yürüttüklerini belirterek, “Ekiplerimiz kurban organizasyonuyla birlikte gittikleri bölgelerde daha önce bağışçılarımızın destekleriyle açılışlarını gerçekleştirdiğimiz su kuyusu, külliye, sağlık ocakları ve kalıcı eserlerimizi ziyaret ederek, var ise eksiklerini tamamladı, durumlarını rapor etti. Bazı yerlerde ise yeni su kuyusu açılışlarınıgerçekleştirdiler. Ayrıca ekiplerimiz bütün yetim buluşmaları gerçekleştirerek, yetim aylıkları ve çocuklarımıza hediyeler dağıttı. Tarifi kelimelerle mümkün olmayan çok güzel tablolar oluştu” dedi. Köylü, Cansuyu ekiplerinin gittikleri ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden temsilcilikler başta olmak üzere, kuruluşları ziyaret ederek çalışmalarla ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Gördes’te Çam Fıstığı Hırsızları Suçüstü Yakalandı

Akhisar ve Ahmetli’de Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor

Irlamaz ve Selvilitepe’nin Altyapı Sorunu Çözülüyor

Arınç’tan Alaşehir Esnaf Kefalete Ziyaret

Gaziler ve Şehit Yakınları Çanakkale’yi Gezdi

Karaali’de Servis Krizi: Yeni Taşınan Aile Eğitim Mağduriyetini Dile Getirdi

Don Afetinden Zarar Gören Çiftçilere Destekleme Müjdesi

Saruhanlı’da Elektrik Direği Demirlerini Çalan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı

  • Salı 29.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 29.1 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 30 ° / 14.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.