Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Büyükşehir Her Yerde

0

GÜNDEM 14.11.2016 11:32:02 1034 0
Büyükşehir Her Yerde

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın  17 ilçesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Turgutlu’da ölüm virajı olarak adlandırılan noktalar ortadan kaldırıldı. Akhisar’ın Doğankaya ve Pekmezci mahalleleri arasındaki 5 buçuk kilometrelik bakım ve onarım çalışması yapıldı. Kırkağaç’ın Kuyucak ve Söğütalan Mahallelerini birbirine bağlayan yolda 6 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeme çalışması yapıldı.

MANİSA’DA TEHLİKELİ VİRAJLAR ORTADAN KALDIRILIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, ilçe ziyareti için gittiği Turgutlu’da ölüm virajı olarak adlandırılan noktaları inceledi. İncelemeler sırasında Demir’e Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kutar, Çatalköprü Mahalle Muhtarı Mustafa Dindar, Gökgedik Mahalle Muhtarı Hüseyin Gaygısız, Kayrak Mahalle Muhtarı ihsan Dindar da eşlik etti.

Turgutlu’da bu tarz ölüm virajlarına yönelik olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, program dahilinde belirlenen mahallelerde yine aynı faaliyetlerin yapılacağını söyledi. Demir, “Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu halkı için tehlike arz eden; araç kullanımını zorlaştıran, maddi hasar ve can kaybına yol açabilen virajların ortadan kaldırılması için çalışmalarını yoğunlaştırdı” dedi.

AKHİSAR’IN MAHALLE YOLLARINDA ÖZENLİ ÇALIŞMA
Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde asfalt çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Akhisar’ın Doğankaya ve Pekmezci mahalleleri arasındaki 5 buçuk kilometrelik bakım ve onarım çalışması yapıldı. Ekipler ayrıca ilçenin Çoruk ve Ulupınar mahalleleri arasındaki yolda da stabilize yol çalışması yaptı.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “İl genelinde asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Akhisar ilçemizde de iki ayrı bölgede asfalt bakım ve onarım çalışması yaptık. Doğankaya ve Pekmezci mahalleleri arasındaki 5 buçuk kilometrelik yolda asfalt bakım ve onarım çalışması yaptık. Öte yandan Çoruk ve Ulupınar Mahalleleri arasındaki yolda da stabilize yol çalışması yaptık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Doğankaya Mahalle Muhtarı Muhsin Göremez çalışmaları inceleyerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

ÇAMUR YOLDAN TOZSUZ SOKAĞA

Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde asfalt ve kilit parke taşı döşeme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kırkağaç’ın Kuyucak ve Söğütalan Mahallelerini birbirine bağlayan yolda 6 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeme çalışması yapıldı.

Çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden, Söğütalan Mahalle Muhtarı Süleyman Şahse, “Böyle bir yolu daha önce görmedik. Yıllardır geçmişteki muhtarlarımız bu yolların yapılması yönünde dilekçe verdiler. Sayın Başkan Cengiz Ergün’ün mahallemize yaptığı ziyaret esnasında kendisine burasıyla ilgili talepte bulunmuştuk. Onun da talimatlarıyla çok kısa bir sürede yol yapıldı. Başkan Cengiz Ergün başta olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

ÇAMLICA MÜFREZESİ YÜKSELİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet ulaştırabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın ve diğer afetlerde ulaşım süresini en kısaya indirerek, olası can ve mal kaybının asgari düzeyde olması amacıyla oluşturulan Çamlıca Mahallesindeki itfaiye müfrezesinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde vatandaşlarımıza her alanda en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda Selendi’de Çamlıca Mahallesi’nde vatandaşın can ve mal güvenliği için önemli olduğunu düşündüğümüz itfaiye müfrezesini kısa süre içerisinde hizmete kazandıracağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: buyuksehir-her-yerde
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.