Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir’den 100 Bin Tonluk Moloz Temizliği

0

BÖLGE 11.08.2016 16:44:09 983 0
Büyükşehir’den 100 Bin Tonluk Moloz Temizliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi kentte çevre ve görüntü kirliliğinin önlenebilmesi amacıyla, kaçak yollarla dökülmüş olan moloz ve hafriyat atıklarını temizliyor. Bu kapsamda Horozköy Mahallesi, Keçiliköy Mahallesi ve Turgut Özal Mahallesi gibi kentin birçok noktasına gelişigüzel ve kaçak olarak dökülen molozlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenerek hem çevrenin kirlenmesi önlendi, hem de kötü görüntülerin oluşmasına engel olundu. Manisa’da çevre ve görüntü kirliliğinin önlenebilmesi amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Daire başkanlığımız tarafından temizlenen alanlar dışında kirliliğe sebebiyet veren muhtelif alanlar tespit edilmiş, maliklerine resmi yazıları tebliğ edilmiştir. Arsa sahiplerinin maddi sıkıntıları ve sağlık durumları elverişli olmadığından alanları temizletemeyeceği için belediyemiz tarafından temizletilmesi dilekçe ile istenilmiştir. Bu kapsamda gelen dilekçeler değerlendirilerek çevre kirliliğine sebebiyet veren alanlar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla daire başkanlığımız tarafından temizlendi. Bir ay içerisinde yaklaşık 100 bin ton moloz bu alanlardan kaldırıldı” dedi.
“Kaçak döküm ihbar edilmeli”
Kaçak moloz dökümünü önüne geçebilmek amacıyla birçok önlem aldıklarını da belirten Yıldırım “Manisa’da kaçak moloza geçit vermiyoruz. Denetim çalışmalarımızın yanı sıra Manisa büyükşehir olmadan önce kentin birçok noktasına gelişigüzel dökülen kaçak molozları da temizliyoruz. Bu anlamda, duyarlı vatandaşlarımızın da kaçak döküm yapanları Alo Hafriyat döküm hattına ihbar etmelerini rica ediyorum” diye konuştu.

(İHA)


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.