Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BTP’den YSK’ya tepki…

Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP) Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığını onaylamasına tepki geldi.

SİYASET 2.04.2023 00:22:00 1737 0
BTP’den YSK’ya tepki…

 

 

 

 

BTP Sözcüsü Emre Polat kararın hukuksuz olduğunu söyledi.

“YSK’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olabilmesi ile ilgili aldığı karar tamamen hukuksuzdur” diyen Polat şöyle devam etti; “Biz parti olarak en başından beri genel başkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez aday olamayacağını tabir yerinde ise bağıra bağıra söyledik, söylemeye devam ettik. Burada özellikle meclis içindeki muhalefetin üzerine düşeni tam olarak yapmadığı kanaatindeyiz. Şu an YSK hukuksuz bir karar aldı. Bu, anayasayı ayaklar altına alan, anayasa hükümlerinin aksine bir karar. Bu kararla kimsenin tartışmadığı bir şeyin de önü açıldı; Şu an Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan sadece 2023 seçimlerine aday değil aynı zamanda bundan sonraki seçimlere de adaydır, bunun önünü açtılar, umarım bunun farkındadırlar. YSK'nın aldığı bu hukuksuz karara milletimiz sandıkta gereken cevabı verecektir.

“Bunlar ya sayı saymayı bilmiyor ya okuduklarını anlamıyor”

YSK’nın Erdoğan kararıyla ilgili bir açıklama da BTP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Lütfullah Önder'den geldi.

Önder’in açıklaması şöyle;

“Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin anayasal düzenleme ilk kez 2007 yılında yapıldı. Anayasamızın 101. Maddesine getirilen hükümle birlikte Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıldır ve bir kimse en fazla iki kez Cumhurbaşkanı seçilebilir. Bu düzenlemeden sonra 2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aday oldu ve YSK, adaylığını anayasanın 101. maddesi üzerinden değerlendirerek kabul etti ve Cumhurbaşkanı seçildi. 2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci kez aday oldu ve YSK bu adaylığı değerlendirirken de yine anayasamızın 101. maddesine göre bir değerlendirme yaptı ve adaylığını kabul etti.

Bir 2 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Hayah BTP'den YSK'ya tepki... Halleder TURKIYE BTp Gencler Halleder BTp Polat: Erdoğan'ın bundan sonraki seçimde de önü açıldı Önder. Ya sayı saymayı bilmiyor ya da okuduklarını anlamıyorlar' görseli olabilir

 


 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Anahtar Kelimeler: tepki…
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.