Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BTP Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu Haşitpaşa'da çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu Saruhanlı'nın Halitpaşa Mahallesinde kavun üzüm ve zeytin üreticilerini ziyaret etti.

21.08.2023 13:20:00 1150 0
BTP Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu Haşitpaşa

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu Saruhanlı'nın  Halitpaşa Mahallesinde kavun üzüm ve zeytin üreticilerini  ziyaret etti. Mustafa Uslu "BTP kavun üzüm ve zeytin üreticilerinin yani çiftçinin  sesi olacak" dedi.

BTP Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu ilçe ve mahalle ziyaretlerine devam ediyor. 

Halitpaşa Mahalle Başkanı görevine yani atanan Aydın Ekiz'e  hayırlı olsun ziyaretinde bulunduktan sonra çiftçiler ile bir araya gelen BTP Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu, İl Başkan Yardımcısı Nimet Demir  ve Halitpaşa Mahalle Başkanı  Aydın Ekiz çiftçilerin sorunlarını dinledi. BTP olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını söyleyen Mustafa Uslu" Manisa'da teşkilat mensuplarımız ve mahalle başkanlarımız sahada çalışmalarına devam ediyor. Manisa'nın en önemli geçim kaynağı olan tarım sektörü zor günler geçiriyor. Mazot, elektrik, zirai ilaç, gübre ve işçi maliyetleri yüzde 400'e varan artışlar gerçekleşti. Çiftçilerimiz  bu işin işinden çıkamaz hale geldi. Çiftçilerimiz zor günler geçiriyor" dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE ÖZEL DESTEK VE ÖZEL MAZOT VERİLMELİDİR

Çiftçilerin yükünün  azalması gerektiğini söyleyen BTP Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu acil olarak tarım sektörüne özel destek ve özel mazot verilmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Uslu "Manisa'da üretilen üzüm Dünya'ya ihraç oluyor. Ülkemize döviz girdisi oluyor. Zeytin aynı şekilde Manisa'nın en çok üretilen  ürünler arasında. Kavun, karpuz ve domates aynı şekilde. Bu yıl  çiftçilerimizin yüzü gülmedi. 

Çoğu üreticimiz zarar etti. Tarım sektörüne özel  destek ve çiftçilerimize özel mazot verilmedir. Çiftçilerimize  verilecek mazotun litre fiyatı ise 8-9 tl gibi olmalıdır. Üreten tüm  çiftçilerimiz desteklenmelidir" dedi.

BTP Saruhanlı Halitpaşa Mahalle Başkanı  Aydın Ekiz ise çiftçileri sorunları not  edeceğini dosyanın İl Sorumlusu Mustafa Uslu  aracılığıyla  BTP genel  merkeze  en kısa sürede ulaştıracaklarını söyledi.

Çiftçiler ise;  tarım sektöründe  girdi maliyetlerin artmasından dolayı zor günler geçirdiğini   aktardılar. Çiftçilerin sorunları ile yakından ilgilendikleri için BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, BTP Manisa İl Sorumlusu Mustafa Uslu  ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ettiler.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.